Stichting BOL krijgt helpende hand van Rabo

Hoewel in dienstencentrum de Kloosterhof in Liempde over een heel jaar 16.000 keer mensen over de vloer komen, vindt Belangenbehartiging Ouderen Liempde (BOL) dat er nog wat aan de bekendheid kan worden verbeterd. De stichting die het dienstencentrum runt, krijgt daarvoor sinds kort hulp van de Rabobank.

De bank helpt BOL in het kader van haar actie ClubSupport. Daarvoor kreeg de Liempdse stichting een trajectbegeleider toegewezen. ,,We willen bovenal een ‘open huiskamer’ zijn waar mensen graag samenkomen en welkom zijn. Samen met begeleider Niko Moreno Ruiz zijn we nu bezig om onze activiteiten voor het komende half jaar op te zetten en in contact te treden met onder andere de buurtverenigingen om meer bekendheid te genereren", vertelt voorzitter Tossy de Man van BOL.’’

TIEN EURO

Leden van de coöperatieve financiële instelling kunnen kiezen voor een club of vereniging die zij een warm hart toedragen. Alle Rabo's in Oost-Brabant geven vervolgens tien euro per stem aan de betreffende vrijwilligersorganisaties. Daarvoor dienen deze zich aan te melden bij de Rabobank. In plaats van geld echter ontvangt stichting BOL professionele begeleiding van de Rabobank. De Man: ,,Dit had voor ons zeker toegevoegde waarde. Want geld kom je als vereniging altijd tekort, maar met deze begeleiding kunnen we echt stappen voor de toekomst zetten."


Verenigingen en clubs kunnen zich nog tot woensdag 30 september inschrijven via de website www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport. Leden van de Rabobank stemmen tussen 5 en 25 oktober.