Thee-ondernemer Rianne zet zich in voor Sri Lanka

Rianne van theetuin 't Bakhuys in Lennisheuvel heeft haar hart verloren aan Sri Lanka. Omdat de inwoners hun inkomen voor een groot deel uit toerisme halen, verkeren veel gezinnen in het Aziatische land in zwaar weer. Daarom zet ze zich nu voor hen in door voedselpakketten te sponsoren.

Rianne, die zich als horecaondernemer vooral focust op high teas, organiseert al jaren theereizen naar Sri Lanka. Met een kleine groep van zo'n tien mensen reist zij af naar Aziƫ om daar het hele proces van het thee maken te aanschouwen: van het plukken van de blaadjes, tot het drogen van de thee.

In januari is ze nog met een groep weg geweest, maar door de coronacrisis staat de reis voor 2021 nog op losse schroeven. Hoewel dat voor haar jammer is, is het vooral voor de inwoners van Sri Lanka een bittere pil: het land is voor een groot deel afhankelijk van inkomsten uit toerisme.

Daarom zet de Lennisheuvelse theefanaat zich nu in voor voedselpakketten voor arme gezinnen op het eiland. Gasten die haar onderneming bezoeken, kunnen door tien euro extra te betalen een arm gezin een week te eten geven. Daarvoor heeft Rianne de handen ineengeslagen met stichting Love Care Sri Lanka uit Werkendam, die de pakketten verzorgt en op hun plek brengt. De stichting heeft ook andere projecten om het land te ondersteunen.

Mensen kunnen het bedrag ook direct doneren via rekeningnummer NL51 RABO 033 53 34 733. Wie meer informatie wil over de stichting, kan kijken op www.lovecaresrilanka.nl.