Laura van Zetten (rechts) van JRC Ducks doet er alles aan om een softbalster van Gophers uit te geven. (Foto: Hans Verberk).
Laura van Zetten (rechts) van JRC Ducks doet er alles aan om een softbalster van Gophers uit te geven. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BOXTELSE SLAGPLOEGEN THUIS ONDERUIT

Ducks creëert spannende innings in Den Wielakker

Zowel de vrouwen als de mannen van de Boxtelse honk- en softbalvereniging Ducks beleefden zondag spannende wedstrijden. Maar beide teams gingen desalniettemin ten onder in het eigen sportpark Den Wielakker.

De eerste wedstrijd van het softbalteam tegen Gophers uit Maassluis ging kansloos verloren. In de eerste van twee opeenvolgende wedstrijden begon Ducks het duel met een achterstand van 0-7. De rest van de wedstrijd sloegen de bezoekers goed, waardoor ze veel punten scoorden. Door de sterke verdedigingswerk van Maassluis scoorde de Boxtelse ploeg maar twee punten. Wel maakte pitcher Laura van Zetten een mooi dubbelspel, maar ondanks deze actie eindigde de wedstrijd in 2-18.

De tweede wedstrijd was aanzienlijk spannender. Gophers startte met een sterke slagbeurt, maar Ducks scoorde uit mooie honkslagen van Rianne Boer, Nikki van Nes en Nadia Verbeten ook een punt waardoor de stand na de eerste inning 1-4 was. De inningen daarop werden er aan beiden kanten geen punten meer gescoord, dit kwam mede door een mooi dubbelspel van Van Nes, Boer en Van Zetten. Ook in de derde inning werden er twee goede acties gemaakt op de thuisplaat door de sterke verdediging van catcher Van Nes. Later werd er aan beide kanten nog een paar punten gescoord. Door mooie acties en een strike-out in de laatste inning van pitcher Valéry van der Steen eindigde de wedstrijd met 4-6.


KNAPPE VANGBALLEN

Na een weekend pauze kwamen ook de honkballers van Ducks zondag thuis in actie. De formatie speelde tegen Royals uit Boxmeer en begon met Yannick Brechenmacher als werper, die het niet makkelijk had in het begin van de wedstrijd. De Boxtelse pitcher kreeg vijf punten tegen in de eerste twee innings. Zijn ploeggenoten pakten echter drie punten terug in de volgende twee slagbeurten, onder meer door een homerun van Sjors Gevers.

In de derde en vierde inning hield Ducks het veld goed dicht; de tegenstander scoorde geen punten. Bram van der Horst droeg daaraan zijn steentje bij met twee knappe vangballen in het linksveld. Na vijf innings ging het nog steeds gelijkop: 6-6. Ducks was langszij gekomen dankzij hits van Youri van Dulken, Wijnand Schriemer en Thor van den Dool.

In de zesde inning ging het mis. Royals scoorde acht punten, in het veld werden fouten gemaakt en de controle was ook minder bij de pitchers. Hierna konden de Boxtelse mannen maar lastig het moreel vasthouden; het lukte hen niet meer om de achterstand te overbruggen. In de laatste ronden werden er nog wat punten gescoord door de Boxtelaren, maar tevergeefs. Uitslag: 12-17. Beste slagman was Gevers met 3 uit 5 (.600)


Uitslagen zaterdag 5 september

Batters AH1 - Ducks AH1        9-2

Nuenen PH2 - Ducks PH1        12-4

Uitslagen zondag 6 september

Catch JS2 - Ducks JS1        6-9

Ducks DS1 - Gophers DS1        2-18

Ducks DS1 - Gophers DS1        4-6

Ducks H2 - Seven Hills H1        6-11

Ducks H1 - Royals H1        12-17

Programma zaterdag 12 september

Ducks JS1 - Stags JS1        12:30

Kickers AH1 - Ducks AH1        10:00

Ducks AH1 - Kickers AH1        11:00

Ducks JH1 - All In/Meppers JH2        14:00

Ducks PH1 - Gryphons PH3        10:00

Programma zondag 13 september

Catch DS1 - Ducks DS1        14:30

Catch DS1 - Ducks DS1        16:40

Twins H3 - Ducks H2        10:00

PSV H1 - Ducks H1        14:00


Teams strijden
om zaalvoetbaltitel
in De Braken

De zaalvoetballers van Second Cars en Café Vollop ontmoeten elkaar zaterdag 12 september om 19.00 uur in sporthal De Braken, een heuse topper in de Boxtelse competitie. Deze eersteklassers spelen om de zaalvoetbaltitel in een beslissingsduel. Zaterdag troffen de twee formaties elkaar ook al. Toen ging de winst met 5-2 naar Café Vollop.

Uitslagen zaterdag 5 september

Van der Wielen - Van de Langenberg/JD        0-3

Eltechno Inst. - Café 't Geveltje        0-3

Kwalitaria Strik/PS - JufJuf        1-3

Café Vollop - Second Cars        5-2

Uitslagen maandag 7 september

Verbeij Dakwerken - V.d. Heijden M&T        0-3

Vollop Wijnpakketten - Celdex        0-3


Programma zaterdag 12 september

Cafe Vollop - Second Cars        19.00

Programma maandag 14 september

V.d. Heijden M&T - ZFC VFC        19.00

Verbeij D/HH - Green Team        19.45

Celdex - Verneer R&V        20.30