Princenlant IV, het inbouw zijnde appartementencomplex aan de Beneluxlaan in Boxtel, heeft zijn hoogste punt bereikt.
Princenlant IV, het inbouw zijnde appartementencomplex aan de Beneluxlaan in Boxtel, heeft zijn hoogste punt bereikt. Foto: Hans van Doorn

Bewoners, gemeente en Hurks heffen het glas op toekomst

Princenlant IV bereikt hoogste punt

Met het bereiken van het hoogste punt is er een nieuwe mijlpaal bereikt in de realisatie van Princenlant IV aan de Beneluxlaan. Iedere dag krijgen de 34 woningen meer vorm. Onder meer in aanwezigheid van de wethouders Peter van de Wiel en Herman van Wanrooij en een afvaardiging van aannemingsbedrijf Hurks werd er feestelijk bij stilgestaan. Voor de toekomstige bewoners was er meteen een mooie gelegenheid elkaar weer eens te ontmoeten, zij het op anderhalve meter afstand.

Het programma werd afgetrapt door projectleider Frans van den Broek van Hurks. Hij is geen onbekende in Boxtel, aangezien hij ook bij de realisering van eerdere fases van Princenlant was betrokken. ,,Met Princenlant IV worden de voordelen van bouwen volgens de principes van ons Leonardo-appartementenconcept zichtbaar. De realisatie verloopt snel en levert nauwelijks verrassingen op. Princenlant IV is belangrijk voor de toekomst van de nieuwe bewoners, maar ook voor het bouwproces in het algemeen. Leonardo is een wijze van conceptueel bouwen die ruimte laat voor architectuur die past in een parkachtige omgeving als Princenlant”, sprak Van den Broek.

'AANWINST VOOR BOXTEL'

Wethouder Van de Wiel gaf aan dat de gemeente Boxtel erg blij is met deze nieuwe fase van de binnenstedelijke inbreiding Princenlant. ,,We krijgen er 34 duurzame en gasloze woningen bij, maar ook bijzondere landschapsarchitectuur en groenvoorzieningen waar alle Boxtelaren van kunnen genieten. Een aanwinst.” Vervolgens was het tijd om de vlag te hijsen en het glas te heffen op een mooie toekomst voor de bewoners in hun nieuwe woning in Princenlant.

Appartementenconcept Leonardo is een vorm van modulair ontwerpen op basis van bouwelementen van prefabbeton en slimme, standaard installatieoplossingen. Een innovatieve en efficiënte methode om een woningbouwproject te ontwikkelen en te realiseren met veel vrijheid in de architectuur. De appartementen zijn 84 m² tot 127 m² groot en hebben allemaal een ruim balkon of dakterras en een eigen parkeerplek op het terrein. De appartementen zijn gasloos en energievriendelijk.

Met name senioren hadden veel belangstelling voor de appartementen, die in een handomdraai waren verkocht.


p Princenlant IV, het appartementencomplex in aanbouw aan de Beneluxlaan in Boxtel, heeft zijn hoogste punt bereikt. (Foto: Hans van Doorn).