Hofkapel De Kromploegers uit Liempde zorgt zondag 27 september voor feestmuziek in verschillende cafés in de regio. Het blaasorkest maakte al eerder furore 'on tour' in de regio, zo ook in 2012. (Foto: Albert Stolwijk, 2012).
Hofkapel De Kromploegers uit Liempde zorgt zondag 27 september voor feestmuziek in verschillende cafés in de regio. Het blaasorkest maakte al eerder furore 'on tour' in de regio, zo ook in 2012. (Foto: Albert Stolwijk, 2012). Foto: Albert Stolwijk, 2012

Kromploegers opnieuw 'on tour'

Blazers feesten bij cafés in Boxtel en Liempde

PÅL JANSEN

Hofkapel De Kromploegers gaat na twee eerdere edities opnieuw 'on tour' in Boxtel, Liempde en ook Spoordonk. Zondag 27 september verzorgt het Liempdse blaasorkest een viertal optredens. ,,We willen ook aan andere clubs en verenigingen laten zien dat er nog genoeg mogelijk is, ondanks de coronacrisis", stelt Maarten Termeer.

Wie eens aanwezig is geweest bij een show van De Kromploegers weet dat de blazers de pan uit swingen. Onder meer tijdens het jaarlijkse Oktoberfest dat duizenden mensen trekt naar evenemententerrein D'n Tip in Liempde. Maar de gebruikelijke optredens gaan dit jaar allemaal niet door. Stilzitten vinden de muzikanten echter maar niks. ,,Ja, we vinden dat er ondanks corona veel mogelijk is. Maar het Oktoberfest was volstrekt onhaalbaar wisten we. Laatst waren we bij een optreden van rapper Snelle in 's-Hertogenbosch, wat voor capriolen uitgehaald moesten worden om 750 man kwijt te kunnen... dat ging 'm niet worden."

Dus trekt De Kromploegers een oud idee uit de kast. Termeer: ,,We hebben een vrachtwagen met grote trailer te beschikking. We hoeven slechts het zeil weg te halen en we hebben - met nog enkele elementen ervoor - een podium."

KROMME VOOR

Binnen enkele minuten zijn de instrumentalisten klaar om een show neer te zetten. Er zijn goede afspraken gemaakt met de kasteleins, de bezoekers worden al volgens de coronamaatregelen ingedeeld op de terrassen én krijgen nog wat extra gasten dankzij de hofkapel. Bovendien kan bij alle cafés genoten worden van het speciaalbier van De Kromploegers: Kromme Voor. ,,We koppelen er namelijk ook een fietstocht van 35 kilometer aan vast. Voorheen namen we ook al publiek mee in een rode dubbeldekker, maar dat bleek nu lastig haalbaar", vertelt Termeer.

Kromploegers On Tour start 27 september om 12.15 uur bij café 't Groene Woud (Kasterensestraat, Liempde). Achtereenvolgens zijn er shows bij eetcafé De Oude Ketting (Bosscheweg Boxtel, 13.30 uur), gasterij De Mererode in Spoordonk (15.00 uur) en café Het Wapen van Liempde (Raadhuisplein, 16.30 uur). Tijdens dat laatste optreden wordt de vuurput aangestoken voor een potje stoof. ,,Met als speciaal ingrediënt Kromme Voor", geeft Termeer mee. Aanmelden voor de fietstocht kan via info@kromploegers.nl.