Iris de Jong strijdt voor MEP om de bal in het openingsduel van het nieuwe seizoen. De Boxtelse hockeysters troffen liefst vijfmaal doel, maar tegenstander Maastricht wist het ook te vinden en scoorde viermaal. (Foto: Hans Verberk).
Iris de Jong strijdt voor MEP om de bal in het openingsduel van het nieuwe seizoen. De Boxtelse hockeysters troffen liefst vijfmaal doel, maar tegenstander Maastricht wist het ook te vinden en scoorde viermaal. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

BEIDE VAANDELTEAMS BOXTELSE HOCKEYCLUB WINNEN OPENINGSDUEL

Doelpuntenregen MEP in park Molenwijk

Zowel de vrouwen als de mannen van hockeyclub MEP zijn de competitie zondag begonnen met een thuiszege. Beide teams wonnen van Maastricht in aantrekkelijke wedstrijden met veel doelpunten. De dames trokken met 5-4 aan het langste eind, de heren hadden aan 3-2 genoeg.

Onder prachtige weersomstandigheden begon een sterk verjongd vrouwenteam aan de competitie. Met maar liefst negen speelsters in de selectie die vorig jaar nog in de A-jeugd speelden, was het afwachten hoe de jonge ploeg zich zou weren. De beginfase was sensationeel. Binnen een minuut had Lenneke Schellekens de bal al in het Maastrichtse doel liggen. De vreugde was echter van korte duur, want enkele minuten later was het al weer gelijk.

Het werd een open wedstrijd, waarbij het spel op en neer golfde en waar beide ploegen veel kansen kregen. Toen Maastricht op voorsprong kwam, brak het kantelmoment van de wedstrijd aan. Hoe zou deze onervaren ploeg een achterstand verwerken? Het pakte goed uit met opnieuw een doelpunt van Schellekens.

EROP EN EROVER

Daarna was het erop en erover voor MEP. Philine Peperkamp en Suzanne Schreppers bouwden de voorsprong uit naar 4-2. Maastricht liet het er echter niet bij zitten en kwam terug: 4-3. De druk werd flink opgevoerd met een reeks strafcorners voor Maastricht. Het was wachten op de gelijkmaker, maar een counter van uitblinkster Schellekens bezorgde de thuisploeg de veilige marge: 5-3.

In de extra tijd benutte Maastricht nog een strafcorner, waarmee de eindstand op het scorebord kwam. Rein Scheenstra, de nieuwe vrouwencoach van MEP, was zichtbaar opgelucht. Hij wil nog niet te veel conclusies verbinden aan de eerste zege. Uiteraard is lijfsbehoud een eerste vereiste, maar pas na vier wedstrijden gaat hij zijn doelstelling invullen. Zondag 13 september spelen de Boxtelse hockeysters hun eerste uitwedstrijd. Afslag in Geldrop om 12.45 uur.

SPORTIVITEIT

Inzet en sportiviteit van beide kanten kenmerkten de aantrekkelijke wedstrijd tussen de mannen van MEP en Maastricht. Ook hier was sprake van een open en gelijkwaardig duel. De bezoekers waren in het eerste kwart sterker, maar het tweede kwart was voor de gastheren.

Gijs de Wild opende de score. Twee identieke tegengoals waarbij de Boxtelse defensie niet vrijuit ging, bezorgden de Limburgers de voorsprong: 1-2. De thuisploeg verzuimde bij verdedigende acties de bal resoluut uit de eigen cirkel te werken. De treffers vielen bij rommelige en onoverzichtelijke situaties die daaruit voortkwamen. Igor Verboven raakte nog wel de lat, voordat Sam Verzijden uit een strafcorner gelijkmaakte.

De Boxtelaren werkten enorm hard en dat resulteerde in een aantal grote kansen. Maar de uitstekende keeper van Maastricht verijdelde de doelpogingen en de wedstrijd kon alle kanten op. Pep Pel werd met een fraaie treffer de uiteindelijke matchwinnaar: 3-2. Maastricht drong nog flink aan, maar ook MEP was in de slotfase nog kansrijk.

De Boxtelaren zagen hun enorme inzet uiteindelijk beloond met de thuiszege. Winnen aan het begin van de competitie is belangrijk voor het zelfvertrouwen. Ook de mannen reizen zondag voor hun eerste uitwedstrijd af naar Geldrop. Met dezelfde inzet als afgelopen zondag liggen er zeker mogelijkheden. Aanvang 14.45 uur.


Gezond en vitaal

De dansactiviteiten van Hobbycentrum Boxtel (HCB) krijgen uitbreiding met het sportuurtje 'Gezond bewegen, blijf fit en vitaal'. Docent Marjo Roelofs gaat iedere woensdag van 13.30 tot 14.30 uur aan de slag met senioren. Plezier staat hierbij voorop. Na afloop is er nog de mogelijkheid voor een kop koffie en een praatje. Meer informatie via: www.hobbycentrumboxtel.nl.