Rugbyers Ducks/Oysters oefenen niet voor niets

Oefenen is geen overbodige luxe voor de rugbyers van Ducks/Oysters. Dat bleek het afgelopen weekend tijdens een vriendschappelijk toernooi bij rugbyclub The Dukes in 's-Hertogenbosch. De Boxtelaren verloren hun eerste wedstrijd, maar daarna waren ze niet meer te stuiten.

Tegen Tilburg speelde Ducks/Oysters beter dan de tegenstander, maar liet het zich verrassen door twee snelle counters. Dit betekende een 10-5 nederlaag. In de tweede wedstrijd tegen Breda was er sprake van herstel; Ducks/Oysters won overtuigend met 25-0.

De Boxtelaren trokken ook de laatste partij, tegen het organiserende The Dukes, naar zich toe, met 20-0. De thuisploeg had zich versterkt met een aantal oud-internationals. Dat mocht echter niet baten tegen de dadendrang van Ducks/Oysters.

OEFENWEDSTRIJD

Ondanks deze redelijke resultaten van het Boxtelse team werd het duidelijk dat er nog genoeg verbeterpunten zijn. Op de training kan hieraan gewerkt worden. Op donderdag 24 september staat er nog een oefenwedstrijd op het programma, in Oisterwijk tegen de Colts. Zondag 4 oktober start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Octopus Uden.


Ben Heutink wéér de sterkste bouler tijdens regiomixtoernooi De Walnoot

Ben Heutink was maandag opnieuw de sterkste tijdens het wekelijkse regiomixtoernooi van jeu-de-boulesvereniging De Walnoot. Al enkele weken op rij betreedt hij de hoogste tree van het spreekwoordelijke podium.

Het toernooi werd maandag gespeeld op de buitenbanen van De Walnoot. Er deden 33 mensen mee.

De sterspeler van de middag was Heutink, die dertig punten uit drie wedstrijden haalde. Op afstand werd hij gevolgd door Kees Doevendans (3/25) en Cor Bertens (3/20). Joop Schellekens deelde de derde plaats met Bertens. Vierde werd Jo van der Heijden, die achttien punten uit twee wedstrijden haalde. Hekkensluiter was Elly van der Horst.

BEGINNERS

Op dinsdagen en donderdagen kan iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring, vanaf 13.00 uur kennis maken met het boulesspel. Ook tijdens het regiomixtoernooi mag iedereen meespelen vanaf 13.00 uur. Meer info: www.jbvdewalnoot.nl.