Boxtel ruimt zwerfvuil met World Cleanup

HENK VAN WEERT


World Cleanup Day. Wereldwijd wordt zaterdag 19 september zwerfvuil opgeruimd. Boxtel blijft niet achter. Het initiatief is genomen door ondernemer Nicholas Ninaber van Eijben. In samenwerking met de gemeente deelt hij om 10.30 uur grijpers en vuilniszakken uit op de Markt om afval in te zamelen, vooral langs schoolroutes.

Nicholas is begaan met het milieu. Samen met zijn vrouw Annelie runt hij de sociale onderneming Nic&Mic op bedrijventerrein Ladonk. Het bedrijf zette hij zes jaar geleden op met zijn broer Michael. Ze speelden zich internationaal in de kijker. Dat gebeurde onder meer door kunstwerken te maken van weggegooide teenslippers, die werden verzameld op toeristische stranden in ontwikkelingslanden.

Deze 'art of upcycling' is een druppel op de gloeiende plaat om de plastic soep in oceanen te bestrijden, beseft Nicholas. ,,Maar iets doen, is altijd nog beter dan niets doen. Daarom ook dat we komende zaterdag in Boxtel zwerfvuil gaan ruimen. Ik hoop dat we toch met enkele groepjes van vier à vijf mensen op pad kunnen gaan."

SCHOOLROUTES

Woonachtig aan de Breukelsestraat constateert Nicholas zelf hoe schooljeugd onder meer lege verpakkingen van energiedrankjes en frisdrankblikjes achteloos op straat gooit. Graag gaat hij met anderen op pad om de rommel op te ruimen en zo een signaal af te geven. Wie mee wil doen, kan zich zaterdagochtend spontaan melden op de Markt. Aanmelden kan ook: via e-mail: nic@nicmic.nl of telefoonnummer 06-42 12 00 55.