Gratis schrijfworkshop in bibliotheek Burgakker

Bibliotheek Boxtel heeft september tot de Maand van het Schrijven verklaard. Mensen die het leuk vinden om hun schrijftalent te ontwikkelen, zitten er op de eerste rang. Enkele leden van het collectief dat het initiatief nam tot het boek ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ delen hun kennis en inspireren amateurschrijvers tijdens twee gratis workshops op zaterdag 19 september.

De journalisten en tekstschrijvers Marc Cleutjens, Peter de Koning en Linda van de Wiel, alle drie ook als freelancer aan deze krant verbonden, verzorgen de twee schrijfworkshops en vertellen kort over ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’. Bovendien nodigen zij deelnemers uit een kort en bondig verhaal over een dag in dit jaar op te stellen en zo mee te doen aan het project. Wie een nog beschikbare schrijfdatum kiest, verzekert zich van een eigen pagina in het vierhonderd pagina’s tellende boek dat begin 2021 verschijnt.

Deelnemers aan de workshops moeten hun eigen laptop meenemen. In de bibliotheek aan de Burgakker kan gratis gebruik gemaakt worden van elektriciteit en wifi. Kinderen en jongeren die tijdens de schrijfworkshop ook graag een tekening of cartoon maken, kunnen materialen gebruiken die het schrijverscollectief van ‘Boxtel – 2020 in 366 verhalen’ kosteloos beschikbaar stelt. De eerste workshop start 19 september om 13.00 uur en is voor kinderen en jongeren tot zestien jaar; de tweede workshop (vanaf 15.00 uur) is voor iedereen die ouder is.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail: boxtel@huis73.nl. Daarbij dient duidelijk te worden aangegeven voor welke workshop wordt gekozen: die van 13.00 of 15.00 uur.