Jaren '70-reünie in De Rots gaat dit jaar niet door


Het plan om een reünie te houden voor bezoekers van discofeesten die in de jaren zeventig werden gehouden in het Boxtelse gemeenschapshuis De Rots, gaat niet door. De coronacrisis gooit roet in het eten.

Initiatiefnemer Theo Kurstjens meldt dat er volop interesse was voor het weerzien dat in november op de agenda stond: ,,Ik heb er heel leuke reacties op gekregen. Tegelijk merkten ook steeds meer mensen op dat ze er tegenop zagen om te komen."

Potentiële reünisten zijn allemaal wat oudere mensen; zij behoren tot de risicogroep die het meeste gevaar loopt bij een besmetting met Covid-19. ,,Vandaar dat we het moeilijke besluit hebben genomen om de bijeenkomst af te gelasten", vertelt Kurstjens. Hij hoopt de reünie in 2021 alsnog te kunnen houden.

Vanaf medio jaren zeventig werden in het gemeenschapshuis aan de Nieuwe Nieuwstraat disco- en carnavalsfeesten voor de jeugd enige tijd drukbezocht. Van zijn zeventiende tot zijn twintigste jaar draaide Kurstjens er samen met André Kreij, Chris Peijnenburg en Gerard Verhoeven maandelijks zijn plaatjes met Disco Paniek.


13 kunstenaars exposeren in Museum MuBo

Dertien kunstenaars exposeren tot en met 1 november in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat. Hun expositie heet Water & Vuur en vindt plaats ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Algemeen Kristelijk Kunstenaarsverbond.

Elke zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur zijn een of meerdere exposanten in MuBo aanwezig. De entree bedraagt vier euro. De Museumkaart is geldig.

MuBo is open op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren is verplicht en kan via info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.


112 Nieuws


Aanrijding fietsster

Een 15-jarig meisje uit Boxtel is vrijdagmiddag om iets na halfeen van haar fiets gereden door een 72-jarige plaatsgenoot in een auto. De chauffeur zag de tiener over het hoofd toen hij vanaf de Hobbendonkseweg rechtsaf de Beneluxlaan in wilde slaan. De fietsster liep lichte verwondingen op, waarvoor ze met de ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht.