Tafeltennishal Taverbo krijgt opknapbeurt


HENK VAN WEERT

De vraag van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo om het geplande onderhoud van haar accommodatie in sportpark Den Wielakker eerder uit te voeren, vindt genade bij de verhuurder. De gemeente Boxtel is eigenaar van het complex aan de Voetboog; B en W willen het gereserveerde bedrag van bijna 45.500 euro nog dit jaar beschikbaar stellen voor een opknapbeurt.

Het bestuur van Taverbo wil de sanitaire voorzieningen en de centrale verwarming vernieuwen. Daartoe werd vorig jaar een verzoek ingediend. Clubvoorzitter Wilbert van Ruremonde is blij het met collegebesluit: ,,Samen met de gemeente gaan we nu plannen maken."

De kleed- en waslokalen, toiletten en de cv-ruimte zijn 'sterk gedateerd', concludeert het college op grond van een inspectie door de eigen gebouwenbeheerder. Zo ontbreekt het onder meer aan ventilatiemogelijkheden. Ook zijn maatregelen in het leidingwaterstelsel nodig om besmetting door legionellabacteriƫn te voorkomen. De coronacrisis en de voorgeschreven maatregelen om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, maken dat het installeren van een ventilatiesysteem noodzaak is.