Intocht Sint wordt dit jaar een toertocht

JAN HERMENS

Ook Sinterklaas houdt rekening met de coronamaatregelen. Daarom is de intocht op zondag 15 november in de gemeente Boxtel dit jaar een toertocht, aldus Stapel op Sint, de organisatie die de goedheiligman jaarlijks verwelkomt.

Het aangepaste bezoek houdt in dat de Sint met zijn pieten met de bus een toer maakt door Boxtel, Liempde, Lennisheuvel en Esch, onder het motto: normaal gaan de kinderen bij de intocht naar de Sint, nu gaat de Sint naar de kinderen. Concreet betekent dit dat de bus door veel straten in de dorpen zal rijden, zodat de jeugd en hun ouders vanaf de stoepen naar de goedheiligman kunnen zwaaien, zonder fysiek contact te maken.

De intocht van Sinterklaas gaat normaal gesproken gepaard met massa's mensen en het risico is groot dat die dichter op elkaar staan dan momenteel is toegestaan. Om het risico op coronabesmettingen te vermijden, kiest de organisatie voor deze oplossing.

REPORTAGE

Er wordt een kleine reportage gemaakt in kasteel Stapelen, het Boxtelse logeeradres van de kindervriend, zodat iedereen kan zien dat Sinterklaas daar ook dit jaar weer verblijft vanaf half november.