...ROMANO KIEL... 
           (Foto: Gerard Schalkx)
...ROMANO KIEL... (Foto: Gerard Schalkx) Foto: Gerard Schalkx

SPECIALE THERAPIE IS BEGONNEN

Robot leert Romano weer zelfstandig lopen

De crowdfundingactie die Miranda Blummel voor haar neef Romano Kiel (20) uit Liempde heeft opgezet, werpt zijn vruchten af. Er is al meer dan zesduizend euro bijeengebracht, goed voor twee maanden zeer intensieve therapie in Antwerpen.

Doel van de actie is dat Romano binnen afzienbare tijd weer zelfstandig kan lopen. Sinds een scooterongeluk, twee jaar geleden op de Hobbendonkseweg in Boxtel, maakt hij gebruik van een rollator. Voor het ongeval was hij een sterke en fitte jongen en Romano wil heel graag weer zonder ondersteuning kunnen lopen. Daarvoor zijn speciale behandelingen in Antwerpen nodig en die zijn kostbaar.

ROBOT

Op de website https://nl.gofundme.com/f/laat-mijn-neefje-weer-lopen meldde Miranda Blummel onlangs: ,,Het geld dat we tot nu toe hebben opgehaald wordt heel goed besteed. Romano gaat nu twee keer per week naar Antwerpen om te revalideren. Dit wil zeggen drie uur zeer intensieve therapie, waaronder een uur lopen met behulp van een robot. Het gevoel dat Romano hierbij kreeg was geweldig voor hem."

Het huidige bedrag is toereikend voor twee maanden revalidatie. De actie loopt nog steeds, het streefbedrag is 30.000 euro. Dat zijn tien maanden aan behandelingen. Doneren kan via de eerder genoemde webpagina.


Spirituele bijeenkomst

In gemeenschapshuis Orion is dinsdag 8 september om 19.30 uur een spirituele bijeenkomst. Bezoekers delen inzichten en ervaringen en praten over levensvragen. De entree is gratis. Meer informatie is te vinden op www.heteigenpad.nl.