PROMINENT VIERTAL WIL PLAN VLOTTREKKEN

Wéér nieuw initiatief herontwikkeling DKA

PÅL JANSEN

Initiatiefgroep DKA-2021. Zo noemen vier prominente Boxtelaren zich die de herontwikkeling van De Kleine Aarde (DKA) vlot willen trekken. De groep maakt zich zorgen over de voortgang daarvan en de toekomstbestendigheid van het terrein. Achter de schermen is hard gewerkt aan een plan de campagne.

Het gaat om Theodoor van Leeuwen (oud-voorzitter Voedseltuin), Frans Hoeks (voorheen directievoorzitter Helicon Opleidingen) en voormalig wethouders Anton van Aert (destijds PvdA) en Ger van den Oetelaar (Combinatie95). Het plan komt erop neer dat DKA een grotere maatschappelijke functie krijgt en er meer mensen begeleid worden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onder meer door samenwerking met Reclassering Nederland.

Vanuit de politiek wordt overwegend enthousiast gereageerd. ,,We zien ook dat het nu een beetje stil ligt op DKA. Het is dus goed dat zo'n groep het terrein een impuls wil geven", zegt raadslid Mariëlle Wijffelaars van coalitiepartij D66. Vooral de personen die de kar gaan trekken, spreken fractievoorzitter Vera Brouns van oppositiepartij CDA aan. ,,Het zijn de juiste mensen om het plan van de grond te krijgen. Als het hen niet gaat lukken, wie dan wel? We zijn blij met de sociale invulling die het terrein in hun plan kan krijgen."

De centen zijn echter schaars bij de gemeente. ,,Het zal binnen de huidige kaders én budgetneutraal moeten", aldus Stefan de Nijs van coalitiepartij Combinatie95. De financiële paragraaf moet nog worden uitgedokterd.

Er zijn sinds de sluiting van het terrein eind 2010 nogal wat ideeën geweest. En dus is niet iedereen in de politiek even enthousiast. ,,Ik denk dan snel: 'alweer een initiatief'", aldus fractievoorzitter Mariëlle van Alphen van oppositiepartij Balans. Die fractie ziet liever dat het gebied deels voor woningbouw beschikbaar komt. ,,Zo levert het tenminste geld op", aldus Van Alphen. ,,Maar we hebben vooral behoefte aan informatie over de huidige situatie."


Pagina 11: 'Oud-bestuurders grijpen in voor toekomst De Kleine Aarde'.