Van links naar rechts: Maurits Vroombout (Everbetter), jongerencoach Sháron van de Ven (Jongerenacademie B-Town) en wethouder Marusjka Lestrade presenteerden gisteren de nieuwe huisstijl van B-Town. Ook is de website vernieuwd. (Foto: Hans van Doorn).
Van links naar rechts: Maurits Vroombout (Everbetter), jongerencoach Sháron van de Ven (Jongerenacademie B-Town) en wethouder Marusjka Lestrade presenteerden gisteren de nieuwe huisstijl van B-Town. Ook is de website vernieuwd. (Foto: Hans van Doorn). Foto: Hans van Doorn

NIEUWE HUISSTIJL VOOR BOXTELS JONGERENWERK

Beeldmerk versterkt dna van B-Town

B-Town heeft niet zomaar een nieuw logootje dat op de voordeur wordt geplakt. Het jongerencentrum aan de Baroniestraat heeft haar hele huisstijl aangepakt. Passend bij de identiteit van het jongerenwerk en aansprekend voor jeugd.

,,De naamsbekendheid van B-Town was al heel goed", licht Maurits Vroombout van strategisch ontwerpbureau Everbetter toe. ,,Het imago is echter de laatste jaren wat vertroebeld. Het is beter daaraan te werken, dan opnieuw bekendheid te creëren."

Het idee is om het beeldmerk op verschillende manieren terug te brengen in B-Town, maar ook op straat. Bijvoorbeeld door strandvlaggen bij activiteiten te zetten. En hoodies met het logo erop aan te bieden. Bijzonder is dat er flink wat onderzoek is verricht om tot het nieuwe merklogo van B-Town te komen. Er zijn diepte-interviews gehouden met jongeren, maar ook bijvoorbeeld een majoor uit het leger. ,,Om ons beeld te verbreden", licht Vroombout toe.

Wethouder Marusjka Lestrade was namens de gemeente aanwezig bij de presentatie. Zij zag ook de zes kernwaarden voor B-Town die uit het onderzoek kwamen rollen. Waaronder plezier & spel, maar óók rekenschap. ,,Ik heb altijd gezegd: chillen doe je ergens anders. B-Town moet een plek worden met activiteiten waarmee jongeren vooruit kunnen. Maar ik snap ook wel dat je met leuke dingen de jeugd naar je toe trekt. Daarom ben ik ook blij dat rekenschap erbij staat." Oftewel; doel blijft nog dat jeugd er komt om iets te doen.