Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

Nog één dagje afzien in Boxtel...

Het is morgen voorbij, de asfaltering van de Vicaris van Alphenlaan en de kruising met de Bosscheweg/Mgr. Wilmerstraat. Vanwege de afsluiting moesten automobilisten nogal wat omrijden om van de ene naar de andere kant in Boxtel te komen...

Zo stond het verkeer op de Achterberghstraat op maandag- en dinsdagochtend vast. Ook was er gedoe in het wijkje Duinendaal achter de Sint-Petrusbasiliek. Zondag reageerden bewoners verbolgen onder een online bericht van Brabants Centrum. Zij waarschuwden dat hun huizen aan de Koppel en op Duinendaal niet ontsloten werden als het werk zou beginnen. Dat bleek maandagochtend ook zodat de gemeente allerijl paaltjes liet weghalen die doorgaand verkeer verspert.

Of de overlast op de wegen een voorbode is voor andere werkzaamheden, moet nog blijken. Hoewel verkeer nog één dagje omrijdt voor de onderhoudsklus - uitgevoerd door Gebr. Van der Steen uit Berlicum - staan er nog meer op de rol. Achtereenvolgens zijn nog aan de beurt: de Munselse Hoeve tot en met 4 september. De Bocht in Liempde van 7 tot en met 14 september. Onrooi van 10 tot en met 23 september en Vorsenpoel van 7 tot en met 11 september. Op andere plekken werd er afgelopen weken al geasfalteerd. De gemeente schat de kosten van deze onderhoudsronde op 500.000 tot 600.000 euro. (Foto: Bas van den Biggelaar).

Pagina 3: 'Waarom bewoners Duinendaal zich zorgen maken om ontsluitingswegen'