...MARUSJKA LESTRADE...
...MARUSJKA LESTRADE... Foto: Peter de Koning

Wethouder: 'Brief is een schoffering van ambtenaren'


Jan Hermens & Henk van Weert

,,Met deze brief heeft de werkgroep Samen Ouder Worden in Boxtel het college van B en W, maar vooral de ambtenaren geschoffeerd. Dat vind ik zeer kwalijk." Wethouder Marusjka Lestrade reageerde tijdens de raadsvergadering van dinsdag geprikkeld naar aanleiding van vragen door oppositiepartij Balans over het Boxtelse ouderenbeleid.

Raadslid Rianne van Esch stelde de vragen naar aanleiding van een brief die alle fracties vrijdag kregen. Daarin zegde Samen Ouder Worden in Boxtel het vertrouwen in het college van burgemeester en wethouders op. De werkgroep verwijt de wethouder onder andere dat ze een onderhoud zou afhouden.

Lestrade herkende zich niet in de aantijging van de werkgroep en toonde in de raadszaal een lange lijst met afspraken. ,,Er is heel veel contact geweest met Samen Ouder Worden in Boxtel. We nemen haar inbreng zeer serieus en waarderen die ook. Maar je moest eens weten hoeveel werk deze groep ons heeft gekost. Als we dat voor iedereen zouden doen, zouden onze ambtenaren gillend gek worden."

'RONDUIT SMERIG'

Leo de Kort, lid van de ouderenwerkgroep, reageerde daags na de raadsvergadering schamper. Hij zegt éénmaal met de wethouder te hebben gesproken en één keer met haar te hebben getelefoneerd. ,,Een gesprek met onze complete werkgroep werd tot tweemaal toe geweigerd." Over de lijst met contactmomenten is De Kort helder: ,,Dat waren gesprekken met ambtenaren, maar die hebben uiteindelijk niet tot resultaten geleid. Dat is ook de reden waarom wij de beleidsnotitie zelf hebben opgesteld." De Kort noemt de reactie van wethouder Lestrade 'ronduit smerig' en 'onder de gordel'.

Wethouder Lestrade gaf tijdens de gemeenteraadsvergadering aan alsnog in gesprek te willen gaan met de samenwerkende ouderenorganisaties. Dat die gehoor zullen geven aan zo'n uitnodiging, lijkt onwaarschijnlijk. ,,Mevrouw Lestrade toont totaal geen belangstelling voor ons werk", aldus De Kort namens de werkgroep.

Wethouder Marusjka Lestrade weerspreekt de kritiek van de seniorenorganisaties die samenwerken in Samen Ouder worden in Boxtel. (Foto: Peter de Koning, 2018).