De twee villa's die de oprit naar Lindenlust flankeren blijven staan wanneer nieuwbouwproject Langen Linden verrijst. Tenminste, als alle bezwaren worden afgehandeld... (Foto: Henk van Weert).
De twee villa's die de oprit naar Lindenlust flankeren blijven staan wanneer nieuwbouwproject Langen Linden verrijst. Tenminste, als alle bezwaren worden afgehandeld... (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

'AUTOVAKKEN IN PLANTSOEN HARPERHOF'

Ook parkeren struikelblok bouwplan Langen Linden


JULES HAMELEERS

Waar eerder verschillende partijen vielen over het aantal te rooien en te herplanten bomen bij het nieuwbouwproject Langen Linden, blijkt ook het parkeren een probleem. Bezwaarmaker Michel Peijnenburg maakt zich zorgen dat de nu al hoge parkeerdruk, die na de nieuwbouw volgens hem de pan uit rijst. Zijn voorstel: extra autovakken in de groenstrook tussen de twee Harperhof-flats.

De huidige parkeerdruk is hoog volgens Peijnenburg. Verkeersmetingen die voor het conceptplan gedaan werden, bevestigen dit: op verschillende momenten zijn meer dan 85 procent van de plekken bezet, waarmee de maximumgrens wordt overschreden.

Door de te bouwen woningen sneuvelen sommige parkeerplekken, waardoor de parkeerdruk nog verder verhoogd wordt, meldt de bezwaarmaker. Nu al komt het regelmatig voor dat auto's voor de garagepoorten staan in het buurtje ten westen van de Bosscheweg, meldt Peijnenburg. Ook in het parkeeronderzoek van projectontwikkelaar Dura Vermeer zijn meerdere foutparkeerders te zien op satellietfoto's.

Om verdere overlast te voorkomen, suggereert de Boxtelaar om extra parkeervakken te maken in de groenstrook tussen de twee flatgebouwen aan de Harperhof.

72 WONINGEN

Het ontwerpbestemmingsplan van het nieuwbouwproject op het terrein van voormalig verpleeghuis Lindenlust biedt ruimte aan 72 woningen in het midden- en dure segment.

Het monumentale hoofdgebouw blijft gehandhaafd en wordt een woonzorgcomplex voor twintig psychogeriatrische patiƫnten, die begeleiding krijgen.


Peijnenburg is niet de eerste Boxtelaar die over het bouwplan Langen Linden valt. Ook Transitie Boxtel en de Bomen Brigade Boxtel (BBB) hadden iets aan te merken op het document. Omdat er volgens hen zo'n vierhonderd bomen, 95 struiken en 585 meter aan hagen moeten wijken voor de nieuwe huizen, verwachten zij meer compensatie dan in het huidige plan is opgenomen.

De twee groene organisaties vragen om een bosrand van vijftien meter breed aan de noordkant van Lindenlust. Ook verzoeken zij de ontwikkelaar om het Lindenlaantje naar de Bosscheweg te behouden.