VERLIES ÉN WINST TEGEN DODGERS

Softbalsters Ducks tonen twee gezichten in de Domstad

Op een regenachtige zondag speelden de softbalsters van Ducks tegen Domstad Dodgers. In Utrecht kwam de Boxtelse ploeg maar langzaam op gang. Ging het eerste duel nog verloren met 10-0, in de tweede wedstrijd liet Ducks zien wat het in huis heeft en won met 9-13.

Brechje Smit startte het tweede duel in de eerste inning met een mooie tweehonkslag en maakte ook het eerste puntje. Domstad Dodgers had daar wel een antwoord op en maakte vijf punten. Toch lieten de bezoekers het er niet bij zitten; ze kregen de pitching van de thuisploeg door. Ducks maakte vijf punten door goed slagwerk van Smit, IIon van Gurp en Nadia Verbeten. Laura van Zetten en Nikki van Nes wisten met een driehonkslag de overige puntjes binnen te slaan waarmee hun team op voorsprong kwam: 5-6.

VANGBALLEN

Pitchers Valery van der Steen en Pien Toemen wisten de slagploeg van Domstad goed onder controle te houden. Maar ook de prachtige vangballen van Van Zetten en sterk verdedigend werk van derde honkvrouw Aryana Beer zorgden ervoor dat er nog weinig punten gescoord werden door de gastvrouwen.

NIET TE STOPPEN

In de vierde en vijfde inning was de Boxtelse equipe niet meer te stoppen. De ene na de andere honkslag werd geslagen en ook de pitchers uit Utrecht kregen de bal niet meer over de plaat. Het leek er eventjes op dat Ducks zou gaan winnen met de mercy rule, maar dat viel (letterlijk) in het water door een flinke regenbui. De wedstrijd is vroegtijdig beƫindigd en Ducks liet zonder nullen en een score van 16-9 nog drie dames op de honken achter


Uitslagen zaterdag 29 augustus

JS1: Ducks - Schiedam        18-11

AH1: Ducks - Wizards of Boz        14-0

JH1: Ducks - Kickers        14-0

PH1: Ducks - GHSV        9-11

Uitslagen zondag 30 augustus

DS1: Domstad Dodgers - Ducks        10-0

DS1: Domstad Dodgers - Ducks        9-13

HH2: Kickers - Ducks        1-6

Programma zaterdag 5 september

PH1: Nuenen - Ducks        12:00

JH1: Sunville Tigers NStars - Ducks        14:00

AH1: Batters - Ducks        15:30

Programma zondag 6 september

DS1: Ducks - Gophers        11:00

DS1: Ducks - Gophers        13:10

HH2: Ducks - Seven Hills        11:00

JS1: Catch - Ducks        12:00

HH1: Ducks - Royals        15:00

Bridge


Bridgeclub Revanche

Uitslag dinsdag 1 september

A-LIJN

Corry Kerssens/Ineke Marcelis        57.06

Frank Schalkwijk/Bert Hermkens        57.06

Gerda & Ad v. Lier        56.67