Leerlingen van basisschool De Beemden ontvingen als eersten de oranje fietsvlaggetjes uit handen van locoburgemeester Ricky van den Aker (vierde van links). Geheel rechts schooldirecteur Norbert Klok in gesprek met voorlichtster Lidy Ietswaart van de gemeente.
Leerlingen van basisschool De Beemden ontvingen als eersten de oranje fietsvlaggetjes uit handen van locoburgemeester Ricky van den Aker (vierde van links). Geheel rechts schooldirecteur Norbert Klok in gesprek met voorlichtster Lidy Ietswaart van de gemeente. Foto: Piet van Oers

TERUG NAAR SCHOOL... (SLOT)

HENK VAN WEERT


Afl. 8 - Brabants Centrum nam haar lezers deze zomervakantie mee terug in de tijd. Foto's uit de laatste twee decennia van de vorige eeuw, gemaakt op diverse scholen en bij uiteenlopende gelegenheden, vormden de leidraad van een duik in het pre-digitale krantenarchief.

Op de laatste foto, die vorige week werd gepubliceerd en nu nogmaals wordt getoond, kwamen geen reacties. De foto illustreerde een artikel over de oranje fietsvlaggetjes waarvan in oktober 1992 fietsen van Boxtelse basisschoolleerlingen werden voorzien ten behoeve van de verkeersveiligheid. Leerlingen van basisschool De Beemden namens destijds als eersten symbolisch de vaantjes in ontvangst uit handen van locoburgemeester Ricky van den Aker.