Tonpraatmiddag d'n Hop.
Tonpraatmiddag d'n Hop. Foto: Albert Stolwijk

BUUTREEDNERS ZONDAG 13 SEPTEMBER OP HERHALING BIJ D'N HOP

Tonpraatmiddag brengt 2.500 euro op

Jan Hermens


Dorien Habraken is tevreden. De tonpraatmiddag die zij met haar partner Ellis van Erp op touw zette voor hun vriendin Niki van de Wier die MS heeft, heeft circa 2.500 euro opgebracht. Bovendien komt er een vervolg.

Habraken: ,,Zondag 13 september treden de tonpraters opnieuw op, vanwege de grote belangstelling voor de eerste editie. Ik had ruimte voor honderd man publiek en die was gauw gevuld. Een mailtje naar gasten van D'n Hop leverde heel wat aanmeldingen op."

Vanwege de matige weersvoorspellingen, die ook nog eens uitkwamen, plaatste Habraken met een aantal vrijwilligers twaalf partytenten op het terrein van bed & breakfast D'n Hop aan de Luissel 19 en richtte die coronaproof in. ,,Dat ging prima. De tonpraters maakten er een gezellige middag van. Zanger Tim Schalkx deed ook nog een duit in het zakje en ik heb zelf wat liedjes gezongen."

VIJFTIEN EURO

Het programma kwam wat later op gang dan gepland, maar dat deerde de gasten niet. De organisatie zorgde zelf voor een komische noot door een vrolijk uitgedoste 'social distance manager' aan te stellen en spatschermpjes uit te reiken. Habraken: ,,Die dienden om druppeltjes van het lachen tegen te houden." De komieken Boy Jansen, Frans Bevers, Rob Scheepers, Ludo van Vliet en Freddy van den Elzen traden afgelopen zondag op en vullen ook de tweede editie in. Kaartjes kosten wederom vijftien euro. Habraken: ,,Voor de duidelijkheid: Rob Scheepers is niet de man die in de Nederlandse theaters staat, maar een naamgenoot. Ook een uitstekend grappenmaker."

De Boxtelse zangeres vraagt belangstellenden zich aan te melden voor de tonpraatmiddag via e-mailadres info@dnhop.nl. Aanvang is 14.00 uur, de komieken lanceren hun eerste grappen waarschijnlijk rond de klok van 15.00 uur.

De opbrengst van het evenement gaat naar stichting Help Niki op de been. Die zamelt geld in voor een kostbare medische behandeling voor Niki van de Wier, die aan MS lijdt. De teller staat op ruim 35.000, het beoogde doel is 59.000 euro.


p De organisatie heeft zich vrolijk uitgedost met een knipoog naar alle coronamaatregelen, die ze overigens wel in acht nam. (Foto: Albert Stolwijk).