Een houtvuur maken om op te koken. Hoe doe je dat? Nou, zo dus... Scouts konden op zomerkamp hun overlevingsvaardigheden in de praktijk brengen. De organisatie blikt tevreden terug op het evenement. (Foto: Scouting Boxtel).
Een houtvuur maken om op te koken. Hoe doe je dat? Nou, zo dus... Scouts konden op zomerkamp hun overlevingsvaardigheden in de praktijk brengen. De organisatie blikt tevreden terug op het evenement. (Foto: Scouting Boxtel). Foto: Scouting Boxtel

KOKEN OP HOUTVUUR, SLAPEN ONDER ZEIL EN DUIKEN IN DE RIVIER

Scouting tevreden over zomerkamp

Veel leden van Scouting Boxtel konden deze vakantie genieten van hun jaarlijkse zomerkamp. Zo ook de Scouts Vrijdag, een nieuwe speltak van de vereniging. Het was hun allereerste kamp, maar vanwege de coronamaatregelen anders dan verwacht...

De scouts (jongens en meiden van elf tot vijftien jaar oud) vertrokken eind augustus richting het Overijsselse Hellendoorn voor een weekje kamperen. Voor deze jonge groep was alles een primeur. Sommigen vonden het nog een beetje spannend, maar alle scouts waren enthousiast en verheugden zich op de vakantieweek. De locatie was midden in het bos, met op ongeveer tweehonderd meter lopen een sanitair gebouw. Meer faciliteiten waren er niet; het was heerlijk eenvoudig.

Vanwege de coronamaatregelen moesten meerdere plannen worden veranderd. Een tweedaagse wandeling met overnachting werd een dagtocht en een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn werd vervangen door een stoere mountainbikeroute door de bossen van de Sallandse Heuvelrug. Het geplande zwembaduitje werd ook niet gemist, want het kampeerterrein lag vlakbij rivier de Regge, waar de scouts een heerlijke duik konden nemen. Ook was er veel ruimte voor eigen keuzes. Op de vrije momenten werkten de kinderen aan het behalen van een van de vaardigheidsinsignes, waaronder navigeren met kaart, knopen en klimmen. Na afloop werden er liefst twaalf uitgereikt.

PRIMITIEVE DAG

Tijdens het kamp is ook een primitieve dag gehouden. De scouts maakten een onderkomen van touw en landbouwzeil en zij kookten op houtvuur.

Het zomerkamp stond in het thema van The Phone. De jeugd kreeg per groepje één telefoon waar regelmatig opdrachten op verschenen. Bijvoorbeeld: ‘zorg dat je zo snel mogelijk in uniform bij de vlaggenmast staat’ en ‘zoek de kaartjes die verstopt zijn bij het bankje even verderop’. Met het uitvoeren van opdrachten verdienden de scouts tips waarmee ze een kluis konden openen. In de kluis was allerlei lekkers en een kamptrofee verstopt, die een mooi plekje in het clubhuis krijgt.

p Een houtvuur maken om op te koken. Hoe doe je dat? Nou, zo dus... Scouts konden op zomerkamp hun overlevingsvaardigheden in de praktijk brengen. De organisatie blikt tevreden terug op het evenement. (Foto: Scouting Boxtel).


BOXTELSE COUREUR (16) IN NORTHERN TALENT CUP

Kas Beekmans boekt progressie tijdens motortests

Kas Beekmans heeft afgelopen weekend tijdens de KTM van de Northern Talent Cup flinke stappen gemaakt. Op het circuit van het Duitse Oschersleben werkte de 16-jarige Boxtelaar tijdens twee testdagen twaalf sessies af. Ook presenteerde hij zijn nieuwe hoofdsponsor: Kurstjens BV uit Hedel.

Voorafgaand aan de testdagen kregen de deelnemers en teams een dag lang uitleg over de Northern Talent Cup. Daarnaast werden er diverse foto’s gemaakt van de rijders in deze nieuwe competitie waarin alle coureurs met een KTM Moto3-motor uitkomen.

De buitenlandse rijders hadden al het nodige testwerk verricht met deze motor; voor de Nederlandse rijders was het de eerste test. Beekmans: ,,Ik had verwacht dat deze KTM zou lijken op de motor van vorig jaar in het ETC of op de Moriwaki, maar dat was totaal niet het geval. Het was eerst even wennen met sturen, maar het is heel gaaf om met deze motor te mogen rijden."

HOOG NIVEAU

Dat het niveau in de Northern Talent Cup hoog ligt, werd al snel duidelijk. Vooral op de tweede trainingsdag verbeterde de Boxtelaar zijn rondetijd flink, waardoor hij binnen de top tien afsloot en een flinke progressie kon noteren. Beekmans is vooral blij met de opgedane ervaring: ,,We hebben veel rijtijd gehad, dus ik heb van alles kunnen proberen qua rijden. Ook hebben we starts geoefend en een racesimulatie gedaan.”

HOOFDSPONSOR

Op de kuip staat dit seizoen hoofdsponsor Kurstjens BV, een specialist in onder meer hydraulische baggerwerken, en daar is de Boxtelaar erg blij mee. ,,Het bedrijf heeft er een heel groot aandeel in dat ik dit jaar nog kan racen. Ik kijk erg uit naar de eerste races op de Sachsenring!" Die wedstrijden vormen de eerste ronde van de Northern Talent Cup en worden komend weekend verreden.

Kas Beekmans in actie tijdens de KTM-testdagen op het circuit van Oschersleben in Duitsland. (Foto: eigen collectie).
Afbeelding