Sander van de Ven van DVG strijdt met Irene-speler Mats Davids om de bal. De ploeg uit Gemonde kon zich in eigen huis goed verweren tegen de Liempdenaren, die dit seizoen twee klassen hoger spelen. Toch wonnen de rood-gelen uiteindelijk met ruime cijfers. Foto: Hans Verberk

LENNISHEUVELNAREN SCOREN THUIS NIET

LSV krijgt kansen, maar speelt doelpuntloos gelijk

In het eigen sportpark aan de Mijlstraat trad LSV zondag aan tegen De Bocht '80 uit Oirschot. Beide ploegen kwamen niet tot scoren tijdens de bekerwedstrijd, al waren ze een paar keer dichtbij...

In de beginfase van de wedstrijd golft het spel op en neer. Het eerste kwartier voetballen beide ploegen slordig, ze hanteren vooral de lange bal. In de 22e minuut breekt LSV voor het eerst door de defensie van de gasten. Dirk van der Struijk speelt de bal strak tussen de linies door naar spits Bart Dammers, die tot schrik van de Oirschotse verdediging de bal laat lopen voor de diepgaande Jarne van der Heijden. Die laatste krijgt zijn inzet niet langs keeper Desley Fonken. De sluitpost van De Bocht '80 keert vijf minuten later een vrije trap van Van der Struijk.

LANGE BAL

Het gastteam is sterker dan de Lennisheuvelse formatie, maar daar doet de ploeg weinig mee. De bal wordt voornamelijk van achteruit richting de aanval geschoten. In de 37e minuut krijgt het team uit Oirschot daardoor een enorme kans op de 0-1. De linksbuiten van de bezoekers geeft de bal voor, waarna die vanaf twee meter over het doel wordt geschoten.

Het eerste kwartier na rust is LSV beter. De thuisploeg zet flinke druk op de verdedigers van De Bocht '80, die moeite hebben zich onder de pressie uit te spelen. Ondanks het verbeterde spel van de gastheren, blijven kansen uit. Tot de 78e minuut. De ploeg uit Lennisheuvel krijgt een goede mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar Van der Struijk ziet zijn vrije trap op de lat belanden.

Het spel is van beide kanten niet goed genoeg voor een overwinning. Daardoor eindigt het duel in een verdiend gelijkspel. Zondag 6 september speelt LSV een uitwedstrijd tegen Wilhelmina Boys in Best. De aftrap van die wedstrijd is om 14.30 uur.

DVG ZIET GEMONDENAREN AARDIG SPELEN

Irene weert zich kranig tegen buren uit Liempde

Een overtuigende zege voor DVG zou je zeggen, gezien de 0-5 overwinning op Irene in buurdorp Gemonde. Desalniettemin voetbalde de thuisploeg zaterdagavond aardig mee met de twee klassen hoger spelende Liempdenaren. Dankzij snelle counters op de flanken spande het er af en toe om wie de eerste goal van het nieuwe seizoen zou maken in sportpark De Laat...

DVG startte met een aantal spelers uit de eigen gelederen: Gijs Verhagen, Tim Roovers, Jurre van Vechel en Koen van de Sande. Ook versterkte het elftal zich met twee spelers 'van buitenaf': Roy Groenendaal (ex-SCG ’18) en voormalig ODC'er Merijn Verhoeven.

De eerste pogingen kwamen van Liempdse zijde. Bas Smulders schoot echter over en de inzet van Twan van den Broek na een voorzet van Jaap Verhoeven belandde ook niet in het Irene-doel. De gastheren creëerden vervolgens in de counter een overtalsituatie. Het lukte de twee aanvallers echter niet om de DVG-verdediger te verschalken: het duurde allemaal net te lang.

Kort daarop stelde Irene de verdediging van de gasten opnieuw aardig op de proef. Maar de snelle voorwaartsen, Levi van Rooij, Rob Groenendaal en Owen van Lith hadden het vizier nog niet helemaal scherp. De Gemondenaren waren ook bijna een gevaar voor zichzelf: na een inzet van Jurre van Vechel belandde het leer bijna in eigen doel. Dit bleef de thuisploeg echter bespaard. Na een zeer aantrekkelijke eerste helft met veel inzet was de verrassende ruststand 0-0.

VASTE KRACHTEN

De tweede helft brachten de gasten een paar vaste krachten in het veld. De jeugdige talenten die moesten wijken, hadden naar behoren gepresteerd. De Liempdse vereniging denkt de komende jaren nog veel plezier aan hen te beleven.

Al snel in de tweede helft kwam Bas van Houtum aan de rechterkant in balbezit en hij speelde de bal richting randje zestienmetergebied op Smulders. Die draaide handig het doelgebied in en werd ten val gebracht. De lichte overtreding werd bestraft met een strafschop, die Van Hout goed binnenschoot. Irene liet het er niet bij zitten, ging verder met het strijdplan van de eerste helft en liet bij vlagen uitstekend voetbal zien. Ook nu kreeg DVG weer enkele zeer goede kansen, maar benutte die niet.

Naarmate de tweede helft verder vorderde, begon de vermoeidheid wat toe te slaan en scoorde DVG nog vier keer, ondanks goed keeperswerk van Irene-doelman Michael van Eindhoven die de uitslag nog binnen de perken wist te houden. Daarbij was Roy Groenendal erg ijverig. Een harde voorzet van hem werd door een Irene-verdediger in eigen doel geschoten: 2-0. Na een snelle aanval zette opnieuw Groenendal voor, deze keer op Van den Broek die de bal prachtig - met een stuit - tegen de touwen joeg: 0-3.

In de tussentijd voorkwam DVG-sluitpost Verhoeven nog de aansluitingstreffer van Irene. Nog twee afgemeten voorzetten van Groenendal werden door Tarn van de Wiel op waarde geschat en vooral de laatste was een schoonheid. Uitslag: 0-5.

Irene reist zondag 6 september naar Oss voor het bekertreffen met Deso. Aftrap: 14.30 uur. Daags ervoor speelt DVG een thuiswedstrijd: het bekerduel tegen Mariahout vangt om 18.00 uur aan in sportpark De Roode Bleek.