ODC-speler Remco Schellekens - aan de bal - boekte zondag met zijn ploeg een zege tegen DOSL uit Leende. Zelf miste hij twee kansen, maar ook zijn teamgenoten verzuimden de score verder uit te breiden. Desalniettemin won de Boxtelse formatie eenvoudig met 2-0. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LEENDE SIMPELE PROOI VOOR BOXTELAREN

Gemakzuchtig ODC boekt eenvoudige zege

ODC won zondag thuis haar eerste bekerwedstrijd vrij eenvoudig met 2-0 van DOSL. Koen Hoek en Sjoerd van Lokven zorgden voor de beide treffers. De tricolores waren veel beter dan de vierdeklasser uit Leende maar speelden grote delen van de wedstrijd slordig en ongeconcentreerd waardoor meer doelpunten uitbleven.

In de eerste vijf minuten krijgt de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch meteen twee goede kansen. Eerst kan Remco Schellekens de bal net niet genoeg vaart meegeven na een voorzet vanaf links van nieuweling Hoek. Daardoor brengt doelman Harm Verstappen namens DOSL redding. Vlak daarna is Schellekens opnieuw gevaarlijk, dit keer op aangeven van Lex van den Biggelaar. Zijn inzet stuit op de voeten van de goed opgestelde doelman Verstappen.

HOEK-SCHOP

In de twintigste minuut zijn de gasten voor het eerst gevaarlijk als een lage schuiver van Maikel Steeghs maar net langs het Boxtelse doel gaat. Twee minuten later komt ODC via Hoek op voorsprong. Bij een corner staat de zoon van voormalig ODC-trainer Ben Hoek precies op de goede plek om de bal tegen de touwen te jagen: 1-0.

Vlak daarna valt bijna de tweede Boxtelse treffer. Van den Biggelaar haalt met links keihard uit maar ziet zijn poeier buiten het bereik van de keeper op de lat belanden. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf creëren de gastheren weinig kansen meer. Te vaak wordt voor een moeilijke oplossing gekozen in plaats van een simpele voortzetting van het spel.

PRACHTIG

Na de pauze stond al snel de 2-0 op het scorebord. De treffer komt van de voet van Van Lokven die links buiten de zestien een vrije trap prachtig in de kruising krult. De tijd lijkt rijp voor meer treffers, maar ODC verzuimt om de score verder uit te bouwen. Er wordt veel onnodig balverlies geleden en combinaties lukken vaker niet dan wel. In de slotfase zijn er desondanks nog goede kansen voor Van den Biggelaar, Tijn Boons en invaller Stijn Pijnenburg. Zij vinden echter steeds doelman Verstappen op hun pad of schieten over. Daardoor staat er na negentig minuten nog steeds 2-0 op het scorebord.

Zondag 6 september gaat ODC voor de tweede bekerwedstrijd op bezoek bij Dommelen, een derdeklasser die op papier sterker is dan DOSL. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

MO17-1: Real Lunet MO17-1 - ODC        13.00

q ODC-speler Remco Schellekens - aan de bal - boekte zondag met zijn ploeg een zege tegen DOSL uit Leende. Zelf miste hij twee kansen, maar ook zijn teamgenoten verzuimden de score verder uit te breiden. Toch won de Boxtelse formatie eenvoudig met 2-0. (Foto: Hans Verberk).