RKSV Boxtel-speler Jesse van Homelen is hier in duel met Luuk Wolfs van Essche Boys. Van Homelen wist tijdens het treffen met de Esschenaren een vrije trap te verzilveren. Uiteindelijk leverde dit de 2-1 op. Foto: Hans Verberk

ROODWITTEN OPENEN BEKERCOMPETITIE MET ZEGE

Boxtel wint derby tegen Esch

Na maanden van coronaperikelen en onzekerheden mochten de hoofdmachten van RKSV Boxtel en Essche Boys weer een wedstrijd op de mat leggen. Zaterdag speelden de buren tegen elkaar in de strijd om de beker.

De formatie van Boxtel is ten opzichte van vorig seizoen nagenoeg onveranderd. Alleen Yassine Rouadi is een nieuwe aanwinst voor de club. In het verleden kwam deze voetballer nog uit voor ODC.

Vanaf het fluitsignaal heeft de Munselploeg de overhand en zet druk naar voren. In het eerste kwartier mag Jesse van Homelen een paar vrije trappen nemen, maar die weet hij niet om te zetten in doelpunten. Essche Boys noteerde in die beginfase alleen een doelpoging op afstand.

KANONSCHOT

Na zo'n 25 minuten krijgt Boxtel een corner, waarbij nieuweling Rouadi een kanonsschot afvuurt. Deze belandt echter recht op de handen van de Essche keeper.

Vrijwel direct daarna kan Van Homelen weer aanleggen voor een vrije trap en deze keer is het wel raak. De mee naar voren gekomen Mitchell Vogels bewijst daarbij zijn kopkracht. Hij verlengt de vrije trap en verrast hiermee de Essche defensie en sluitpost.

De 1-0 staat op het bord en Boxtel gaat onverdroten verder. Na een half uur is het opnieuw Vogels die zich in het zestienmetergebied van Essche Boys meldt, maar dit keer ziet hij zijn kopbal over het doel zeilen.

Hoewel de gastheren het spel blijven bepalen, komen zij toch nog even met de schrik vrij. Na defensief geklungel nabij het eigen doelgebied verovert Esch de bal. De tegenstander weet dit buitenkansje echter niet te verzilveren. Boxtel is echter wel even van slag, want vlak daarna weet Haike van Heesch erger te voorkomen voor de roodwitten. De thuisploeg krijgt vlak voor rust nog de kans om op een riantere voorsprong te komen. Valentijn Waals omspeelt enkele tegenstanders, maar weet eenmaal voor het doel niet tot een doelpunt te komen.

ERETREFFER

Bij de start van de tweede helft blijft de Boxtelse formatie druk zetten op de tegenstander. Na 49 minuten valt dan alsnog de 2-0. Debutant Rouadi krijgt de bal op rechts, trekt naar binnen waarna hij de bal in de rechterhoek prikt.

De Esschenaren blijken in het vervolg niet bij machte om het tij te doen keren. Desalniettemin worden de bezoekers sterker en melden zij zich vaker en vaker op de Boxtelse helft. In de laatste minuten krijgen de blauwwitten nog een vrije trap: Jasper Vorstenbosch zet zich achter de bal, maar zijn poging gaat voor het doel langs.

Toch krijgt Essche Boys nog een eretreffer op het scorebord. In de laatste minuten wordt er een corner genomen, waar iedereen naast zit. Behalve bij de tweede paal waar de bal genadeloos wordt binnengeschoten. Verder komen de gasten echter niet, waarmee de eerste overwinning voor RKSV Boxtel een feit is.

PROGRAMMA

De Boxtelse ploeg speelt de eerstvolgende bekerwedstrijd uit tegen Jong Brabant op donderdag 10 september om 20.15 uur. Zondag 6 september speelt Essche Boys de thuiswedstrijd tegen Haarsteeg om 14.00 uur. De formatie kan overigens binnenkort revanche nemen tegen de Boxtelaren: zondag 20 september om 14.00 uur staat opnieuw een uitwedstrijd bij RKSV Boxtel op het programma. Dan start namelijk de competitie van de vierde klasse waarin beide teams uitkomen.

p RKSV Boxtel-speler Jesse van Homelen is hier in duel met Luuk Wolfs van Essche Boys. Van Homelen wist tijdens het treffen met de Esschenaren een vrije trap te verzilveren. Uiteindelijk leverde dit de 2-1 op. (Foto: Hans Verberk).