...MIRJAM BEMELMANS...
...MIRJAM BEMELMANS... Foto: PvdA-GroenLinks

BOXTELSE AFDELING PRESENT BIJ VERKIEZINGEN

PvdA/GroenLinks kiest 'strijdbare' kopvrouw

Mirjam Bemelmans is zaterdag door de leden van PvdA/GroenLinks gekozen als lijsttrekker voor de naderende gemeenteraadsverkiezingen. Ook presenteert de partij haar nieuwe slogan: 'Thuis in Boxtel'.

Met de Boxtelse (53) heeft de lokale partij een lijsttrekker gekozen die regelmatig actie voert voor het milieu. Zo was Bemelmans, van huis uit GroenLinkser, een van de drijvende krachten achter Schaliegasvrij Boxtel en zette ze zich voor dat doel ook landelijk in. De voorbije maanden voerde zij ook protest met de actiegroep Sluit Vion. Die ziet de varkensslachterij op langere termijn graag ziet verdwijnen uit Boxtel en pleitte om de productie stil te leggen toen er corona uitbrak. Maar die groep vindt ook dat er een omwenteling in het voedselproductiesysteem plaatsvindt met meer oog voor dierenwelzijn, het milieu en klimaat.

Daarnaast zet Bemelmans zich in voor lokale initiatieven als Transitie Boxtel en Duurzame Week Boxtel. ,,Mirjam is strijdbaar, ze heeft ervaring in het voeren van debatten en toont in de nieuwe steunfractie duidelijke leiderschapskwaliteiten", licht de partij toe.

ONGELIJKHEID

Miek Nooijen (56) neemt de tweede plaats op de nieuwe kieslijst in. Ook zij zet zich in voor Transitie Boxtel; in het zogeheten (Ver)Andercafé werden vóór de coronacrisis op regelmatige basis filosofische gesprekken werden georganiseerd. ,,Miek wil ongelijkheid bestrijden en zorgen dat iedereen in Boxtel mee kan doen aan het sociale leven", aldus PvdA/GroenLinks.

Op de derde stek staat de twintigjarige milieukundestudent van de HAS Hogeschool, Raven Valentijn. De Boxtelse staat volgens de partij voor 'vernieuwende politiek' en weet abstracte thema's naar concreet gemeentelijk beleid te vertalen. Op plekken vier tot en met tien staan achtereenvolgens: Miranda Jegers-Jonker (Boxtel, 47), Mirjam Henken (Boxtel, 50), Rinze Boschma (Liempde, 19), Thed van den Aker (Boxtel, 66), Mohamed Rahmoune (Boxtel, 67), Sander Hermens (Boxtel, 24) en Cocky Beckers (Lennisheuvel, 63).

VOORTBESTAAN

Eerder meldde het partijbestuur al erg blij te zijn dat PvdA/GroenLinks flink wat leden heeft die hoog op de kieslijst wilden staan. In december vorig jaar zette de afdeling nog vraagtekens bij haar eigen voortbestaan.


p PvdA/GroenLinks presenteert nieuwe kieslijst met de Boxtelse Mirjam Bemelmans als lijsttrekker. (Foto: eigen collectie).

Deze tien PvdA-GroenLinksers wilden allemaal hoog op de kieslijst staan en zich politiek namens de partij in gaan zetten. Van links naar rechts: Mirjam Bemelmans, Rinze Boschma, Miranda Jegers-Jonker, Mirjam Henken, Miek Nooijen, Thed van den Aker, Raven Valentijn, Sander Hermens, Mohamed Rahmoune en Cocky Beckers.