De inschrijvingen voor Tourspel Liempde vonden vorige week donderdag en vrijdag plaats. Ook vertegenwoordigers van de WensAmbulance, het goede doel dat de organisatie voor deze editie koos, waren erbij aanwezig. (Foto: Albert Stolwijk).
De inschrijvingen voor Tourspel Liempde vonden vorige week donderdag en vrijdag plaats. Ook vertegenwoordigers van de WensAmbulance, het goede doel dat de organisatie voor deze editie koos, waren erbij aanwezig. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

324 AANMELDINGEN VOOR GELDINZAMELING WENSAMBULANCE

Tourspel Liempde scoort boven verwachting

PÅL JANSEN

324 deelnemers doen er dit jaar mee aan Tourspel Liempde, waarvan de opbrengsten deels naar WensAmbulance Brabant gaan. En dat is een bijzonder goede score, weet Mark van der Laan van de organisatie. ,,Persoonlijk had ik er tussen de 250 en 300 verwacht!"

De vakantieperiode is afgelopen, waardoor de aandacht voor de Tour de France wat minder is dan bij voorgaande edities. En toch kwamen er vorige week donderdag en vrijdag liefst 324 aanmeldformulieren binnen bij Tourspel Liempde. ,,Het is sinds een lange periode het eerste spelletje dat in Liempde weer een beetje leeft", knipoogt mede-organisator Jeroen van Wylick, verwijzend naar de coronaperiode waarin allerlei evenementen noodgedwongen niet door konden gaan. De opkomst werd desalniettemin lager ingeschat dan voorgaande jaren, toen Tourspel Liempde deelnemersrecord op -record stapelde. Toch is de organisatie erg tevreden: hiermee kan een mooi bedrag worden geschonken aan WensAmbulance Brabant.

INZETTEN

Voor de gelegenheid schoven Boxtelse chauffeur Barry van Brakel en mede-oprichter Giel van Genugten aan tijdens de laatste inschrijfavond op het tuinterras van café De Durpsherberg. Voor de gelegenheid werd ook een ziekenauto van de organisatie op het terrein geparkeerd. Het duo genoot ten volste: ,,Ik vind dit soort acties altijd de mooiste, vergelijkbaar met die van scholen en verenigingen. Je ziet dan dat meerdere mensen zich voor WensAmbulance gaan inzetten en iets bij willen dragen. Vaak begint dat met één persoon van wie we bijvoorbeeld een familielid hebben bijgestaan", aldus de Waalrese oprichter Van Genugten.

Zo is dat ook gegaan bij Tourspel Liempde. Het bestuur heeft wegens het overlijden van mede-oprichter Bert Habraken gekozen om WensAmbulance Brabant te steunen. Zijn laatste wens werd vervuld met hulp van het goede doel. Destijds werd hij bijgestaan door verpleegster Mariëlle van Oirschot, die wegens privé-omstandigheden niet bij de inschrijfavonden aanwezig kon zijn. Zij zal naar verwachting wel bij de prijsuitreiking zijn.

De vraag is momenteel echter: hoe wordt die prijsuitreiking verricht? Van der Laan: ,,Daar zijn we nu nog een oplossing voor aan het bedenken. We willen in ieder geval dat onze thuishaven De Durpsherberg erbij betrokken wordt, en het moet natuurlijk coronaproof." Wordt vervolgd, dus...

TUSSENSTAND

Intussen zit de eerste wielerweek erop. De tussenstand per gisteren woensdag 9 september staat hier rechts naast. Aan kop gaat Jack Steenbeek. Na een paar spannende eerste etappes, met veel valpartijen op dag één en een emotionele winnaar na de tweede rit, arriveren de renners vanmiddag in Mont Aigoual.

Morgen gaat de Tour van start in het plaatsje Milau. In de zevende etappe rijden de renners een vlakke rit van 168 kilometer naar het stadje Lavaur. De route voert het peloton onder andere langs de hoogste brug ter wereld, in het dorp waar de rit start. Na een pittige aanloop, met heuvels van de tweede en eerste categorie, zijn de laatste honderd kilometer vrijwel volledig vlak. Wie sprinters of solorijders in zijn team heeft, heeft morgen dus een goede dag.