Mountainbikers actief in Liempds buitengebied


Mountainbikers en veldrijders klimmen zondag 6 september in het zadel voor de jaarlijkse toertocht van fietsclub LTC 't Groene Woud. Die houdt voor de negentiende keer haar jaarlijkse MTB-rit.

Vanaf café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat kunnen deelnemers kiezen uit routes van 35, 50 of 65 kilometer. Deze lopen door de gemeenten Boxtel en Meierijstad en doorkruisen onder meer de Vlagheide en de Vresselse bossen. Inschrijven en starten is mogelijk van 08.30 tot 10.00 uur. Bij de finish is er gelegenheid om de fietsen af te spuiten met een waterslang. De eerste renners, de fanatiekste vroege starters, worden rond 10.00 uur terug verwacht en om 13.00 uur zal het grootste deel van de deelnemers de tocht voltooid hebben.

De inschrijfkosten bedragen drie euro voor NTFU-leden en vier euro voor niet-leden.

De organisatie heeft vanwege het coronavirus maatregelen getroffen en verzoekt alle deelnemers de richtlijnen strikt op te volgen. Door zich online in te schrijven via www.fietssport.nl, kunnen mountainbikers snel van start. Als de coronamaatregelen niet kunnen worden nageleefd, annuleert de organisatie de toertocht. Meer informatie is te vinden op de website: www.ltchetgroenewoud.nl.


Liempdse acteurs treden niet meer op door corona

De voorstellingen van Toneelclub Liempde gaan dit jaar definitief niet door. Het stuk 'De erfenis van tante Bella' zou eigenlijk in maart al gespeeld worden.

De acteurs vinden het niet verantwoord om het stuk op korte termijn op te voeren. Toneelclub Liempde kan nu ook nog niet starten met repeteren, waardoor het eveneens onmogelijk is voorstellingen te geven in het voorjaar van 2021. Wie het geld voor de reeds gekochte kaartjes terug wil, kan de tickets samen met een briefje met naam, bankrekeningnummer en het aantal ingeleverde kaartjes, opsturen naar het volgende adres: Heidezoom 7, 5298 VS in Liempde. Het pakketje in de brievenbus doen mag natuurlijk ook. Inleveren kan tot en met dinsdag 15 september. Wie de club wil steunen, kan het terugvragen van het geld achterwege laten.