Expositie Water & Vuur in Museum Boxtel

Dertien kunstenaars exposeren van 29 augustus tot en met 1 november in Museum Boxtel (MuBo) aan de Baroniestraat. Hun expositie heet Water & Vuur en vindt plaats ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van het Algemeen Kristelijk Kunstenaarsverbond.

De kunstenaars hebben zich voor deze expositie laten inspireren door het thema Water & Vuur. Zo is er een installatie te zien van Jan Haen, getiteld ‘wijwater’, gemaakt van onder andere heiligenbeeldjes, ‘gewijd’ bier en jeneverflesjes. Er zijn ook drie Brabantse kunstenaars. Voor Carola Mokveld uit Vught zijn water en vuur beiden in haar verenigd. Het vuur zet haar aan tot werken, het water stuurt de emoties in haar werk. Jeanne Tax, ook uit Vught, ziet de regenboog als een inspiratie en verbinding tussen de elementen. De Eindhovense Afke Schenkelaars is gefascineerd door de beweging van water en vuur. Zij laat dan ook geen eindproduct zien, maar een werk in ontwikkeling dat tijdens de expositie regelmatig aangepast wordt.

DEMONSTRATIES

Tijdens de looptijd van de expositie zijn elke zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur een of meerdere exposanten in MuBo aanwezig. Tax geeft tweemaal een demonstratie beeldhouwen, houtbewerking en werken met hars en Mokveld gaat in op ecoprint. Kijk voor alle informatie en tijden op de website www.muboboxtel.nl.

De entree bedraagt vier euro. De museumjaarkaart is geldig. MuBo is open op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren is verplicht en kan via info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.