Afbeelding
Foto: Eigen collectie

FRANS HOEKS RICHT ZICH OP VRIJWILLIGERS

Ab Gillhaus is nieuwe voorzitter Voedselbank

RENS VAN DEN ELSEN

De Voedselbank Boxtel heeft in Ab Gillhaus een nieuwe voorzitter gevonden. De zoektocht bleek zelfs extra vruchtbaar want ook Frans Hoeks bood zijn bestuurlijke hulp aan bij de organisatie, hij is benoemd tot vice-voorzitter. Dat vormde geen probleem, want nu worden de taken van oud-preses Arjen Witteveen min of meer over twee personen verdeeld. Gillhaus: ,,Het belangrijkste is dat de club door kan gaan."

Secretaris Jan Balk van de Voedselbank is blij dat er met de benoeming van Gillhaus (62, foto onder) en Hoeks weer wat rust is gekomen binnen het bestuur. Het opstappen van Witteveen deed enkele weken geleden nogal wat stof opwaaien. Zeker bij de vrijwilligers, bij wie de voormalig voorzitter erg geliefd is.

,,Uit een mindere periode is nu ook iets moois voortgekomen met twee nieuwe bestuursleden", geeft Balk aan. Hij legt uit dat de taakverdeling tussen Gillhaus en Hoeks zo is verdeeld dat de voorzitter zich bezig gaat houden met het besturen van de organisatie, de voedselvoorziening en het contact met de landelijke Voedselbank en collega's in de directe omgeving. ,,Want dat laatste is de laatste jaren wat verwaterd." Hoeks richt zich vooral op de vrijwilligers en het gebied rond Sint-Michielsgestel, omdat uit die hoek nog geen vertegenwoordiging van het bestuur kwam.

NIET UIT DE LUCHT

De keuze voor Gillhaus kwam overigens niet helemaal uit de lucht vallen. Hij had zich al eerder gemeld voor een functie binnen de organisatie. ,,Tijdens een fietstocht door Boxtel kwamen mijn vrouw en ik langs de Voedselbank. Daar ontmoette ik Arjen en we raakten aan de praat. Hij wist mijn interesse te wekken voor het werk", aldus Gillhaus. De nieuwe preses ziet veel op de Voedselbank afkomen: ,,Naast dat bijvoorbeeld de logistiek complexer wordt en privacy steeds belangrijker, zorgt de Covid-crisis en de economische gevolgen daarvan ook voor een toename van het aantal klanten. Dat moeten we goed zien te managen."

De geboren Bredanaar woont sinds 2000 in Boxtel, ging in januari met pensioen en heeft jarenlang bij de Rabobank gewerkt, waarvoor hij diverse functies in binnen- en buitenland bekleedde. Als vrijwilliger was hij actief in het bestuur van hockeyclub MEP en zette hij zich in voor de nieuwe accommodatie van ODC.