Politie

Weer gaslek op locatie voormalig Chinees restaurant

Bij graafwerkzaamheden op het terrein waar voorheen het Chinees-Japanse restaurant New Palace stond, werd maandagmiddag wederom een gasleiding geraakt. Ongeveer twee maanden geleden werd in dezelfde bouwput ook al een pijp beschadigd.

Het voorval vond rond half drie plaats. De hulpdiensten sloten de bouwput af en de brandweer stelde de situatie veilig totdat netbeheerder Enexis ter plaatse kwam om de schade te repareren. Volgens een medewerker van het bedrijf ging het om een relatief klein lek.


helikopter volgt motorrijder boven Boxtel

Een politiehelikopter cirkelde maandag rond kwart voor vijf boven Boxtel. Navraag bij de politie leerde dat de agenten tijdens een surveillance een motorrijder zagen die de verkeersregels aan zijn laars lapte.

De helikopter bleef een tijdje hangen boven het dorp om te kijken wat het voertuig aan het doen was. Waar de motorrijder precies vandaan kwam en waar hij in Boxtel naartoe reed, was bij de politiewoordvoerder niet bekend.


Fietsende vrouw raakt lichtgewond na aanrijding

Een fietser raakte dinsdagmiddag rond de klok van half drie lichtgewond door een aanrijding.

Een automobilist die het parkeerterrein van vleesverwerker Vion op bedrijventerrein Ladonk wilde verlaten, zag de vrouw over het hoofd. Een ambulance ter plaatse controleerde het slachtoffer, maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis. De vrouw was wel flink geschrokken. De politie kon nog geen nadere gegevens verstrekken.


Kunstcafé Coupé

Wim Bannink geeft woensdag 9, 16, 23 en 30 september tussen 20.00 tot 22.30 uur een basiscursus fotografie in kunstcafé Coupé aan het Stationsplein. Deelname kost 149 euro inclusief cursusboek. Er kunnen maximaal tien cursisten meedoen. Aanmelden via welkom@kunstcafecoupe.nl.


Collectanten Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten die tijdens de jaarlijkse inzameling van zondag 6 tot en met zaterdag 12 september in Boxtel willen collecteren. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Frits van Amelsfort, telefoonnummer 06-10 74 77 84 of Theo Driessen, (0411) 67 64 14 of 06-10 57 52 47.