Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BEZOEKERS MOETEN ZICH AANMELDEN

Stadsorganist Helmond geeft concert in Boxtel

Jan van de Laar is stadsorganist van Helmond en treedt op in binnen- en buitenland. Zondag 30 augustus om 16.00 uur geeft hij een concert in de Sint-Petrusbasiliek. De entree bedraagt acht euro, aanmelden is verplicht.

Van de Laar brengt onder andere werken van Johann Sebastiaan Bach, Louis Vierne en Martin Vogt ten gehore. Hij vertolkt muziek uit zowel de 18e als de 19e en 20e eeuw, afkomstig uit Duitsland en Frankrijk. Dat is niet geheel toevallig, want Van de Laar is goed thuis in het repertoire van Bach en bekend met oud-Franse muziek.

RESERVEREN

De organisatie van het concert is in handen van Stichting Kerkconcerten Boxtel. Bezoekers moeten in verband met de coronamaatregelen reserveren. Dit kan via e-mailadres info@stichtingkerkconcertenboxtel.nl of telefonisch bij Harrie Termeer, 06-38 18 22 80 of Hans van der Haagen, 06-13 33 49 71.


VAN TOPVOETBALLER TOT MUZIKANT

Björn van der Doelen vertelt verhaal met muziek

Hij speelt graag in een intieme setting, voor mensen die echt naar hem luisteren. Dat komt mooi uit, want het aantal bezoekers in Podium Boxtel is vanwege alle coronaperikelen beperkt. Zaterdag 5 september treedt Van der Doelen er op.

Twee keer op een avond zelfs, om meer mensen van zijn muziek te kunnen laten genieten. De zanger komt in zijn eentje naar Boxtel, slechts vergezeld van een gitaar.

Van der Doelen speelt zaterdag 5 september liedjes van zijn laatste drie albums: Eerwaarde Vader zegen mij want ik heb gezondigd, De Cowboy, De Outlaw, De Sheriff en De Hoer en Caballero zonder filter. ,,En wellicht nog wel wat meer. Ik maak eigenlijk nooit een setlijst. Ik vind het wel lekker om uit de losse pols ook mezelf te verrassen", aldus de oud-voetballer.

KAARTEN

Kaarten voor de voorstelling kosten 17 euro. Bezoekers kunnen dan kiezen uit twee tijdslots: om 19.15 of om 21.30 uur. Kijk voor tickets en informatie op www.podiumboxtel.nl.


p Björn van der Doelen deelt het podium zaterdag 5 september met zijn gitaar. (Foto: Peter de Koning, 2018).


Walk & Talk

Het coronavirus legde veel stil, waaronder ook de Walk&Talk-bijeenkomsten van de bibliotheek aan de Burgakker in Boxtel. Deze ochtenden voor werkzoekenden gaan nu weer van start. De eerste is donderdag 3 september van 10.00 tot 12.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via de website www.huis73.nl.


Opbrengst collecte

De collecteweek van het Rode Kruis was eind juni. Vanwege de coronacrisis werd er niet huis-aan-huis gecollecteerd maar deed de hulporganisatie een verzoek om digitaal te doneren. In totaal schonken de Boxtelaren en Liempdenaren een bedrag van 910,82 euro.


KWF collecteert

KWF Kankerfonds collecteert van 30 augustus tot en met 5 september op anderhalve meter. Ook in Boxtel gaan collectanten langs de deuren, zij houden anderhalve meter afstand en plaatsen de bus op de grond. Ook is het mogelijk geld over te maken door een QR-code te scannen. Doneren kan tevens via de website www.kwf.nl/collecte.


Heemkamer gaat vrijdagochtend weer open

Na een gedwongen sluiting in verband met het coronavirus, opent Heemkunde Boxtel morgen de Heemkamer weer.

Die bevindt zich aan het Magdalena’s Pad, tussen het gemeentehuis en de VVV aan de Markt. De Heemkamer is open op vrijdagmorgen van 10.00 tot 13.00 uur. Bezoekers kunnen er terecht met vragen over de historie van Boxtel of om oude foto’s van Boxtel te laten scannen voor opname in de Beeldbank Boxtel.