Afbeelding
Foto: Hans Verberk

LIEMPDSE JEUGDSPELERS VAN DVG TRAPPEN VOETBALSEIZOEN OP SPEELSE WIJZE AF

Van hindernisbaan en pingelen tot penaltyschieten

Om de start van het seizoen voor de pupillen sportief in te luiden, hield de Liempdse voetbalvereniging DVG zaterdag een officiƫle kick-off. De deelnemers betraden verdeeld over de ochtend het veld, daarbij rekening houdend met de regels rond Covid-19.

Kees Voets namens de organisatie: ,,Voor de jongste deelnemers hadden we een hindernisbaan en spellen met de bal in petto. De jeugd van tien en elf jaar legde later op de ochtend hetzelfde parcours af en kreeg techniektraining van onze eigen staf." De voetballers onder de dertien oefenden hun penaltyvaardigheden tegen keepers uit de selectie en ze speelden een shoot-outtoernooi.

Radio TL uit Boxtel had daarnaast nog een verrassing voor de kinderen in petto. Voets: ,,We hebben ze allemaal met een reep chocolade naar huis kunnen sturen. Hartstikke leuk."


u De voetballertjes onder de twaalf krijgen techniektraining bij voetbalvereniging DVG tijdens de kick-offdag. (Foto: Hans Verberk).


Boulestoernooi in Liempde gaat dit jaar toch niet door

De organisatie van de Open Liempdsen Herd Jeu de Boules Kampioenschappen heeft vrijdag besloten het toernooi alsnog af te blazen. Dat stond gepland op zondag 6 september.

,,Het risico op besmetting met het coronavirus voor deelnemers, vrijwilligers en bezoekers achten wij te groot", aldus de organisatie. De toename van het aantal besmettingen in Nederland en de aanscherpingen van de maatregelen door de rijksoverheid wegen mee in de beslissing van de Liempdenaren. ,,We betreuren de situatie, maar gezondheid gaat nu voor alles."

De eerdere edities van het Liempdse jeu-de-boulestoernooi konden op veel belangstelling rekenen. Op meerdere plaatsen in het dorp lagen baantjes waarop de deelnemers het Franse balspel speelden.