'Tour de France' ook door Boxtel en Lennisheuvel

Wielrenners kunnen komend weekend hun hart ophalen: dan is de Ronde van Frankrijk in Brabant. Dit is een toertocht waarvan de opbrengst ten goede komt aan Spieren voor Spieren.

De organisatie heeft de contouren van Frankrijk over een landkaart van Noord-Brabant gelegd en zo een parcours van circa tachtig kilometer uitgezet. Dit voert onder andere door Lennisheuvel en Boxtel. Deelnemers kunnen de tocht zaterdag 29 of zondag 30 augustus afleggen.

Het is de bedoeling dat de deelnemers de ronde in één dag volbrengen en zich laten sponsoren. De route doet de Kapelweg en Roond aan en loopt dan via bedrijventerrein Ladonk, de Van Hornstraat, de Molenwijkseweg, Baandervrouwenlaan, de toekomstige wijk Heem van Selis, Munsel/In Goede Aarde en de Schijndelsedijk naar Schijndel.

DEELNEMERS

Het maximum aantal deelnemers is bijna bereikt. Kijk dus even op de website www.sportenvoorspieren.nl/uitdaging/de-ronde-van-frankrijk-in-brabant of deelnemen nog mogelijk is. Het inschrijfgeld bedraagt vijftien euro.

Fietsers kunnen zaterdag 29 augustus de route op elk gewenst moment afleggen. Startpunt is Maaspoort Sport & Events aan de Marathonloop 1 in 's-Hertogenbosch. Een dag later is daar ook de officiële start tussen 08.30 en 11.00 uur.


Seizoen Liempdse Omnivereniging start coronaproof

De Liempdse Omnivereniging start komende week met haar seizoen, met inachtneming van alle coronaregels.

De sporters kunnen weer terecht in sporthal Pius X aan de Oude Dijk. Dinsdag 1 september van 20.00 tot 22.00 uur is er badminton voor senioren. Donderdag 3 september wordt er tussen 20.30 en 22.00 uur weer gevolleybald en gebadmintond en maandag 7 september starten de lessen bewegen voor 55-plussers om 09.00 uur.