LAATSTE INFORMATIE TOURSPEL LIEMPDE

Coronaproof inschrijven op achterterras Durpsherberg


JULES HAMELEERS

Wanneer tientallen wielrenners zaterdag klaarstaan aan de start van de Ronde van Frankrijk, gaan ook Tourspel-liefhebbers een spannende dikke drie weken in. Vandaag en morgen kunnen fietsfanaten hun inschrijfformulier coronaproof inleveren bij café De Durpsherberg in Liempde. Ook heeft de Liempdse sporttoto, die dit jaar geld inzamelt voor WensAmbulance Brabant, een extra loterij. De winnaar krijgt een gloednieuwe fiets.

Mensen die mee willen doen aan Tourspel Liempde kunnen hun inschrijfformulier, dat ook in deze krant te vinden is, vandaag inleveren tussen 19.00 en 00.00 uur in ruil voor tien euro. Ook morgen tussen 14.00 uur en middernacht kan dit. Op het briefje kunnen deelnemers invullen welke vijftien fietsers zij in hun ploeg willen opnemen, wie zij als reserverenners kiezen en welke sporters aan het eind van de Tour volgens hen de gele, groene en bolletjestrui aankrijgen.

Daarnaast is het mogelijk om voor een meerprijs van twee euro mee te doen aan het extra Tourspel en te raden op welke plek wielrenner Mads Pedersen eindigt. De Deense wielrenner is een ploeggenoot van oud-Liempdenaar Koen de Kort, die de afgelopen jaren het middelpunt van het extra spel was.

ONLINE INSCHRIJVEN

De organisatie vraagt om het formulier zo veel mogelijk online in te vullen via www.tourspelliempde.nl in verband met de coronamaatregelen. Betalen moet wél nog in De Durpsherberg. Dat gaat helemaal coronaproof op het achterterras van het café: de kassamedewerkers worden daar beschermd door plexiglas schermen en er is een mogelijkheid om te pinnen.

Het Tourspel-bestuur heeft dit jaar nog een extraatje bedacht: Liempdenaren kunnen tot en met zondag 20 september voor twee euro lootjes kopen bij De Durpsherberg en drogisterij Bewust Beter. De winnaar krijgt een fiets.

De prijsuitreiking van het Tourspel op 20 september, waarbij het kleine Liempdse café normaal tot de nok toe gevuld is, wordt dit jaar ook anders ingevuld. Zo veel mogelijk mensen moeten erbij kunnen zijn én het gebeuren moet voldoen aan alle coronamaatregelen. ,,In het ergste geval moet het online, maar we doen er alles aan een goede oplossing te vinden", aldus voorzitter Mark van der Laan.

De organisatie stelt deelnemers van verdere ontwikkelingen op de hoogte via de website en Brabants Centrum.