Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

SPIJKERS PERSONAL TRAINING VESTIGT ZICH IN STATIONSSTRAAT

'Ik verwacht écht 100 procent inzet'

RENS VAN DEN ELSEN

Het is niet de zoveelste sportschool in Boxtel. Sterker nog, eigenaar Dave Spijkers van Spijkers Personal Training aan de Stationsstraat wil die kwalificatie niet op zijn gevel. De 43-jarige ondernemer richt zich op persoonlijke en groepstraining voor maximaal zes personen. ,,Ik garandeer resultaat, maar ik verwacht dan wel 100 procent commitment."

Deze week is Spijkers nog druk met de laatste klusjes voor zijn nieuwe zaak dinsdag 1 september open gaat. Voorheen werkte de Boxtelaar vanuit huis en later vanuit een gehuurde garagebox. ,,Nu was het tijd voor een volgende stap. Na wat zoeken kwam ik in de Stationsstraat terecht. Deze locatie is ideaal, in het zicht en heeft genoeg parkeerplaatsen in de buurt."

Spijkers liet zich dertien jaar geleden omscholen: ,,Ik werkte in de bouw, maar zat daar niet op mijn plek. Sporten deed ik al langer en toen ik de kans kreeg heb ik meteen de juiste opleidingen tot personal trainer gevolgd."

TOTAALPLAATJE

De Boxtelse ondernemer ziet genoeg kansen in de lokale markt. Niet voor niets richt hij zich op persoonlijke training. ,,Het totaalplaatje, daar draait het om. Ik kijk naar bepaalde aspecten als je fitter wil worden of af wil vallen. Naast de fysieke training zoek ik samen met de deelnemer naar de juiste mindset, in combinatie met gezonde voeding, rust en herstel en stressmanagement. Pas als dit alles in balans is, kom je tot het gewenste resultaat. Dat kan ik garanderen, maar dan verwacht ik wel dat je je voor de volle 100 procent inzet, anders werkt het niet", aldus Spijkers.

Hij legt uit dat iedereen een paar weken op zijn voeding kan letten, maar wie daarna weer in zijn oude (eet)patroon vervalt, is snel terug bij af. Daarom begeleidt Spijkers zijn klanten persoonlijk. Dat begint met een kennismakingsgesprek, waarin Spijkers vertelt hoe hij werkt en wat hij van de deelnemer verwacht. Als die na een eerste training enthousiast is, dan komt er een vervolggesprek waarin door middel van een vragenlijst de leefstijl van de klant inzichtelijk wordt. Aan de hand daarvan wordt er een plan gemaakt.

VOEDING

Een ander eetpatroon hoort ook bij het pakket dat Spijkers aanbiedt, want sport kun je volgens hem niet los zien van voeding: ,,Dat is hetzelfde als een dure Mercedes rijden en daar vervolgens verkeerde brandstof in doen, dan werkt de auto ook niet goed meer."

De trainingen van Spijkers zijn doelgericht en altijd op afspraak. Zomaar binnenlopen en een lesje volgen is er dus niet bij. Kijk voor meer informatie, tijden en prijzen op www.spijkerspersonaltraining.nl.


p Het pand aan de Stationsstraat 51a in Boxtel werd voorheen verhuurd aan uitzendbureau Unique. Daarvoor was er het bedrijf Van den Brandt Kachels en Haarden gevestigd. (Foto: Rens van den Elsen).

   ...DAVE SPIJKERS...