JOOST PLANT ONDERHOUD AAN PORTALEN

Kleurrijke voordeuren voor woningen in Het Schild

Wie nu door de straten Het Schild en de Sint-Jozefstraat rijdt, ziet bij veel huizen voordeuren in dezelfde kleur. Dat verandert binnenkort, want woonstichting Joost heeft de huurders gevraagd om een kleur uit te zoeken voor hun nieuwe entrees. In totaal worden 62 woningen aangepakt.

,,Omdat we een gevarieerd straatbeeld willen en iedereen anders is, mogen bewoners in dit project zelf de tint voor hun deur uitkiezen. We hebben hen uitgedaagd om in elk woonblok voor iedere voordeur een andere kleur uit een geselecteerd pallet te kiezen. Het leverde tevens meer interactie tussen de buren op", aldus Joost in haar nieuwsbrief.

Joost voert tegelijkertijd groot onderhoud uit aan de voorportalen, de gevel, kozijnen en installaties van de huizen in de genoemde straten in de wijk Selissenwal. Dat alles om de onderkomens van de huurders duurzamer te maken. Ook wordt de isolatie van de woningen verbeterd en worden badkamer, keuken en toilet vervangen als dit nodig is. Ter voorbereiding is de woonstichting nu bezig met het verwerken van de resultaten uit de huisbezoeken.

OP AFSTAND

Vanwege het coronavirus gingen de huisbezoeken anders dan normaal, namelijk op afstand. Terwijl de opzichter en de uitvoerder de technische opname uitvoerden in de woning, keek de bewoner live mee vanuit een zogeheten rustwoning verderop in de straat. Alle partijen stonden in contact met elkaar en konden daardoor allerlei zaken bespreken.

De werkzaamheden aan de woningen in de wijk Selissenwal starten medio oktober. Pas als alle grote zaken klaar zijn, worden de voordeuren van de gekozen kleuren voorzien.