Stan van Bokhoven (25) maakte wellicht een van de opmerkelijkste sollicitaties van dit jaar. De Boxtelaar zette zichzelf 'te koop' als HR adviseur bij Coolblue: de landelijke webshop heeft voor deze functie een vacature open staan. (Foto: Peter de Koning).
Stan van Bokhoven (25) maakte wellicht een van de opmerkelijkste sollicitaties van dit jaar. De Boxtelaar zette zichzelf 'te koop' als HR adviseur bij Coolblue: de landelijke webshop heeft voor deze functie een vacature open staan. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

COOLBLUE-ADVERTENTIE ZET WERELD VAN BOXTELAAR (25) VOOR EVEN OP ZIJN KOP

Hoe val je op met solliciteren? Stan kan het weten

PÅL JANSEN

Ben je net afgestudeerd en wil je opvallen met een sollicitatie? Dan is het goed om even Stan van Bokhoven om tips te vragen. De 25-jarige Boxtelaar zette zichzelf 'te koop' op de webshop Coolblue en plaatste deze week die advertentie ook op LinkedIn. Sindsdien staat zijn telefoon roodgloeiend: het bericht is zo'n anderhalf miljoen keer bekeken.

,,Dit was dan weer niet helemaal de bedoeling", grinnikt Stan. De twintiger is een beetje overrompeld door alle aandacht die zijn post heeft gegenereerd. ,,Ik dacht in eerste instantie: misschien levert het zo'n honderd likes op, hopelijk eentje van Coolblue." Het liep anders en intussen is hij benaderd door allerlei organisaties: van lokale bedrijven tot aan multinationals. Ook landelijke kranten en televisiezenders benaderen hem vanwege zijn actie. Stan: ,,Al die media-aandacht is wel leuk, maar om eerlijk te zijn, is het wel lastig om overal mee om te gaan." Lachend: ,,Dan vind ik het fijner om mee te werken aan een interview met Brabants Centrum."

RUSTIG AAN

Stan, oud-leerling van het Jacob-Roelandslyceum, woont momenteel nog in Tilburg waar hij in juli afstudeerde aan Tilburg University. ,,Ik dacht daarna: joh, ik doe 't even rustig aan nu. Daarna heb ik een aantal keer gesolliciteerd. Maar de grootste hindernis was dat ik steeds net niet door die klassieke CV-selectieprocedure heen kwam."

Daarmee doelt Stan op het sollicitatieproces: hij wil als adviseur in human resource (HR, vaak ook personeelszaken of -beleid genoemd) aan de slag en concurreert op een krappe arbeidsmarkt. ,,Bij een van mijn laatste sollicitaties zat ik bij de laatste twee, op die vacature hadden 72 mensen gereageerd. Het is gewoon lastig om op te vallen. Het is denk ik in deze periode ook moeilijk omdat veel mensen net zijn afgestudeerd. Maar waarom er precies zoveel mensen solliciteren in mijn vakgebied, daar kan ik de vinger niet op leggen. Ik denk dat ik ook gewoon hoog mik: ik zoek vooral naar een leuke en relatief uitdagende functie. En hoe leuker de vacature is, hoe meer concurrentie je hebt."

'DAT PAKTE GOED UIT'

Dus dacht Stan het eens even anders aan te vliegen. ,,En dat pakte goed uit", lacht hij. Media-aandacht, interesse van meerdere bedrijven - kleine én grote jongens - en natuurlijk allerlei kennissen die contact opnemen, dat is leuk. Maar hoe staat het met zijn sollicitatie richting Coolblue? ,,Ja, daar ga ik vandaag mee om de tafel! Ik heb het idee dat ik daar wel goed bij pas en het is wat ik wil. Voor mij is een relaxte sfeer belangrijk, maar ik houd wel van hard werken. En ik heb de indruk dat je het werk ook op een eigen manier mag invullen. Daar is geloof ik wel ruimte voor en ook vraag naar bij Coolblue."

AANGENOMEN?

Of Stan is aangenomen bij de landelijke webshop, is bij het ter perse gaan van deze krant nog niet bekend. Mocht hij er echter geen baan aan overhouden, dan is er nog geen man overboord. Want ondertussen heeft zo'n beetje heel ondernemend Nederland van de Boxtelaar gehoord.



Nee, dit is geen advertentie in de krant maar de sollicitatie van Stan bij Coolblue.
Afbeelding