KERKBERICHTEN


22e ZONDAG DOOR HET JAAR • 29 AUG.- 5 SEPT.


Heilig Hart
parochie

l Pastoraal team. Pastoor G. v. Rossem en kapelaan M. Stanislaus, Duinendaal 2, 5281 AP Boxtel, telefoonnummer (0411) 67 22 15. Diaken P. Flesia, Oude Rijksweg 10, 5298 MC Liempde, telefoon 06-47 24 36 47.

l Bereikbaarheid. Het parochiesecretariaat is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 via (0411) 67 22 15. Buiten deze tijden klinkt via het antwoordapparaat het nummer voor dringende zaken.

l Misintenties. Een misintentie kost twaalf euro. Aanvragen kan via een envelop die achter in de kerk ligt. Graag volledig invullen, geld bijvoegen en in verband met publicatie twee weken van tevoren inleveren.

l Parochiebijdrage. Het geld komt ten goede aan de eigen geloofsgemeenschap, het wordt daar besteed of gespaard. De volgende rekeningnummers zijn hiervoor beschikbaar: Boxtel NL38 RABO 0108 8603 37; Esch NL57 RABO 0155 4007 89; Lennisheuvel NL94 RABO 0108 8034 57 en Liempde NL14 RABO 0128 7923 29.

l Bijbeluurtje digitaal. In verband met het coronavirus vindt het wekelijks bijbeluurtje op maandagavond plaats via YouTube. Op de parochiesite staat wekelijks een link.

l Agenda. Dinsdag 1 september 13.30 vergadering POC in het Pastoraal Centrum. Donderdag 3 september 13.30 bestuursvergadering in het Pastoraal Centrum.

l Liturgische kalender. Donderdag 3 september H. Gregorius de Grote, paus en kerkleraar.

l Liturgie zondag. Deze zondag vieren we de 22e zondag door het jaar. Het motto luidt: Durven verliezen om …We zitten nog in de naweeën van het coronavirus en er is een aanslag gepleegd op ons welbevinden. Niet alleen in het leven van mensen die ziek zijn geworden of in hun familie het gemis van dierbaren moeten betreuren. Er is ook een aanslag gepleegd op onze samenleving, op onze economie, op het algeheel welbevinden van mensen. Wereldwijd. Gelukkig staan we in een verhalentraditie waarin verlies en redding met elkaar optrekken. Er wordt ons zelfs gezegd dat durven verliezen een weg kan zijn om te groeien in hoop, in geloof, in … liefde.


Sint-Petrusbasiliek
Boxtel

l Huwelijk: zaterdag 13.30 trouwen Rodney Smits en Akunna Joseph.

ZATERDAG 19.00 eucharistieviering met orgelspel door Hans v.d. Haagen. Intenties: Theo v. Alphen (jgd); Adrianus v. Vreede en Lien v. Vreede- v. Gils; overl. fam. V.d. Ven- v. Grinsven; overl. ouders v. Krieken-Schoones.

ZONDAG 09.00 alle parochianen. 11.00 eucharistieviering met orgelspel door Tommy v. Doorn en zang door Kees Doevendans. Jaargetijde: Nelly Bekkers- v. Vught. Maandgedachtenis: Joke Spijkers; Ferdi Mathilda.

ZONDAG 13.30 Eerste Heilige Communie (uitsluitend communicanten, familie en genodigden)

MAANDAG 09.00 Verjaardag: Ria, Jacques, Lonneke; Cees en Ria v. Beers- v. Orischot; Ron Ronkes; alle parochianen.

DINSDAG 09.00 Marianne v. Doorn-Krol; alle parochianen.

WOENSDAG 09.00 alle parochianen.

DONDERDAG 09.00 alle parochianen.

VRIJDAG 09.00 Ria, Jacques, Lonneke; alle parochianen.

MEDEDELINGEN

l Basiliek open. De Sint-Petrusbasiliek is op vrijdag open van 08.00 tot 12.00 voor stilte en gebed. Pastoor Van Rossem biedt de gelegenheid een individuele zegen te ontvangen. De openstelling gaat niet door als er een uitvaart is.

l Intenties. Boxtelse misintenties graag in de brievenbus van pastoraal centrum Duinendaal deponeren. Van 15 maart tot 1 juli zijn opgegeven misintenties wel gelezen, maar was niemand aanwezig. Wie een intentie nogmaals gelezen wil hebben, kan contact opnemen met het secretariaat. Dan wordt deze ingepland zonder extra kosten.

l Koster. Wie interesse heeft om koster te worden, kan zich aanmelden op het parochiesecretariaat: 67 22 15.

l Orgelconcert. Zondag 30 augustus is in de Sint-Petrusbasiliek vanaf 16.00 uur een orgelconcert van Jan van de Laar. Aanmelden is verplicht en kan via info@stichtingkerkconcertenboxtel.nl.. Entree acht euro.


St-Jans Onthoofdingkerk
Liempde

ZONDAG 09.30 hoogmis, live te volgen via Omroep Dommelland. Voorganger en predikant is pastoor Geertjan v. Rossem. Intenties: Toon Swanenberg; Maandgedachtenis: Henk en Toos v.d. Broek-Prinsen (bijzondere intentie); Vruchten der aarde.

MEDEDELINGEN

l De Ontmoeting gesloten. De Ontmoeting blijft ook in september gesloten. Gelieve misintenties à twaalf euro met gepast geld in een gesloten enveloppe (met naam en telefoonnummer) in de brievenbus van De Ontmoeting te deponeren.

l Marianis. Het hoofdportaal van de kerk met de Marianis is dagelijks van 09.00 tot 17.00 open.

l Aandacht voor zieken. Men kan hiervoor terecht bij het pastoresteam (67 22 15) en de Liempdse afdeling van De Zonnebloem via 06-24 61 44 30.

l MIVA. Achter in de kerk staan zondag speciaal de bussen voor ambulancevervoer in Bangladesh in het kader van de Missie Verkeersmiddelenactie.

Sint-Theresiakerk
Lennisheuvel

ZATERDAG: Geen eucharistieviering

MEDEDELINGEN

l De Uitwijk open. Ontmoetingscentrum De Uitwijk is maandag geopend van 10.30 tot 11.30.

l Misintenties. De misintenties opgeven vóór maandag 11.30 bij pastor Van den Tillaart (63 34 90) of Helma Rombouts (67 25 94). De envelop met twaalf euro en de naam en datum van de intentie kan in de bus van De Uitwijk worden gedaan.

l Bereikbaarheid. Pastor Van den Tillaart, 63 34 90 of 06-45 68 25 31; voorzitter contactgroep Chris Snik, 06-38 61 62 71. Afspraken over doop, huwelijk, jubileum en uitvaart via de pastor.

Sint-Willibrorduskerk
Esch

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering. Celebrant is kapelaan Marshal, diaken is PierPaolo Flesia. Intenties: Maandgedachtenis: Piet v. Gerven; Toon Riteco; Jo en Zus v.d. Struijk, dochter Sjannie en Bart v. Wijk; voor de parochie.

MEDEDELINGEN

l MIVA-collecte. Zaterdag 29 augustus wordt er na de eucharistieviering gecollecteerd voor de MIVA.

l Misintenties. Deze kunnen in de groene brievenbus met nummer 8 gedeponeerd worden. Telefonisch doorgeven kan ook via tel. 60 15 65.

l Aandacht voor zieken. Een zieke huisgenoot? Aandacht van de geloofsgemeenschap gewenst? Laat het weten aan Nelly Schevers, 60 16 22.

Sint-Lambertus
Gemonde

ZATERDAG 18.30 eucharistieviering. Intenties: Overleden leden van Broederschap Hakendover, in het bijzonder: Willy Swanenberg; Sjef v.d. Brand; Henk v. Nistelrooij; Jan Olislagers; Marinus v.d. Linde; An Geerts- v. Heesch

DINSDAG 19.00 vespers: liturgisch avondgebed.

Protestantse
Gemeente

ZONDAG 10.00 dienst, geleid door mevr. P. Zweers uit Waalre. Organist is Hans v.d. Haagen.

MEDEDELINGEN

l Reserveren. Wie de weekenddienst wil bezoeken, dient voor vrijdag 19.00 naam en telefoonnummer door te geven via e-mail: aanmeldenkerkdienst@pg-boxtel.nl of telefonisch: 06-20 11 73 64 of (0411) 67 85 65. Er zijn 24 plaatsen. Bij meer aanmeldingen, komen deze personen als eerste op de lijst van volgende week.

l Kinderen. Tot 13 september is er voor de kinderen geen oppas en Paks. Zij zijn welkom in de dienst en er is materiaal aanwezig waarmee zij op hun eigen stoel aan de slag kunnen.

l Online dienst. De dienst is te volgen via www.pg-boxtel.nl. Bezoekers dienen daarom uiterlijk 09.55 uur binnen te zijn.

l Bereikbaarheid. Voor zaken die de kerkenraad betreffen: Henrike van Ruremonde, telefoonnummer 06-12 69 23 38.


MIVA-collecte voor medische zorg Bangladesh

In de verschillende kerken van de Heilig Hartparochie is komend weekend een collectebus van de Missie Verkeers Middelen Actie (MIVA) te vinden. Via de parochies wil MIVA graag aandacht voor het bereikbaar maken van medische zorg in Bangladesh.

En dan voornamelijk voor de miljoen vluchtelingen op de grens van Myanmar en Bangladesh. Centraal staat het werk van MIVA-pionier Anwar, die zijn leven in het teken heeft staan van het welzijn van deze mensen. Anwar: ,,In het begin was er nauwelijks iets in het Rohingya-kamp: geen voedsel, geen onderdak en geen medische zorg. Nu hebben de internationale hulporganisaties hier een aantal kleine klinieken gebouwd. Nog veel te weinig voor het grote aantal vluchtelingen. Maar zonder vervoer zijn ze alsnog niet bereikbaar voor vele van deze ontheemden."

AMBULANCE

Dankzij de MIVA-donateurs heeft Anwar het afgelopen jaar een ambulance gekregen voor ziekenvervoer. Dit jaar wil MIVA Anwar en zijn medewerkers nog een ambulance schenken. Zonder vervoer is medische zorg bijna niet mogelijk.

Wanneer de collectebussen vol raken, biedt dit MIVA de mogelijkheid ziekenwagens aan te schaffen en in te zetten in gebieden waar ze hard nodig zijn. Een goed vervoersnetwerk maakt het verschil.