DOOD JACK DE VLIEGER SCHOKT GESTELAREN

OM verdenkt zoon van moord Gestels raadslid


JULES HAMELEERS

De zoon van raadslid Jack de Vlieger (64) van de gemeente Sint-Michielsgestel is aangeklaagd voor de moord op zijn vader. Wanneer dit niet bewezen kan worden, zet het Openbaar Ministerie (OM) in op doodslag, meldde Omroep Brabant eerder deze week.

De fractievoorzitter van de lokale PvdA werd zaterdagavond dood gevonden in de garage van zijn huis. Zijn 22-jarige zoon, die bij hem inwoonde, blijft nog zeker twee weken in voorarrest te zitten. Dat besloot de rechtbank van 's-Hertogenbosch dinsdagmiddag.

AFSCHUWELIJK

De Gestelse burgemeester Han Looijen, die ook het dorp Gemonde onder zijn hoede heeft, reageerde geschokt. Ook andere politici, mensen uit de vakbondswereld en buurtbewoners waren ontdaan door het nieuws van De Vliegers overlijden. Hij was namelijk al ruim veertig jaar actief bij de PvdA en hij was bondsbestuurder bij de FNV.

Looijen noemde het overlijden van De Vlieger ‘een afschuwelijk voorval met een grote impact voor onze gemeente.’ Sinds dinsdagmorgen kunnen mensen in de hal van het gemeentehuis reacties achterlaten in een condoleanceboek.

SAMENWERKING

De Boxtelse afdeling PvdA/GroenLinks had op regelmatige basis contact met hun Gestelse collega's. De fracties overlegden af en toe over beleidszaken, onder andere omdat de ambtenarenapparaten van beide gemeenten zijn gefuseerd,


Steekvlam tijdens barbecueën zorgt voor brandwonden

Twee mensen raakten donderdagavond rond de klok van kwart over negen gewond door een steekvlam bij een barbecue. Het ongeluk vond plaats aan de Wielse Hoeven in Gemonde.

Volgens de politie ging het om een man van 25 en een vrouw van 21 uit de gemeente Landerd. ,,Waarschijnlijk is de steekvlam ontstaan bij het aansluiten van een gasfles", aldus de politiewoordvoerder. De slachtoffers zijn ter plekke gekoeld. Meerdere ambulances reden naar het dorp en er werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die bleek niet nodig.


Gratis tekenlessen

Ton van Eijndhoven geeft in Esch vanaf vrijdag 25 september gratis tekenlessen. Deze zijn van 09.30 tot 11.30 uur in de hobbyruimte achter de Willibrordusschool. Aanmelden kan via e-mailadres eijnd01@ziggo.nl of telefoonnummer 06- 51 11 08 62.


Raadsleden Esch

Platform Esch' Perspectief (PEP) ziet graag dat het dorp na de herindeling goed vertegenwoordigd is in de Boxtelse gemeenteraad. Daarom roept zij inwoners op zich kandidaat te stellen, vooral jongeren. Secretaris Cees van Rooij: ,,Laat je zien en horen, het is jullie toekomst. Op deze manier heb je invloed op toekomstig beleid." De verkiezingen vinden plaats op woensdag 18 november.