Afbeelding
Foto: Jan Staak

JONGE BOXTELSE MOTORCOUREUR PRESENTEERT BINNENKORT NIEUWE HOOFDSPONSOR

Racetalent Beekmans kan niet wachten op start nieuw seizoen

Het seizoen staat voor het zestienjarige racetalent Kas Beekmans op het punt van beginnen. Eind augustus zijn er twee testdagen voor de nieuwe Northern Talent Cup in Oschersleben in Duitsland. In september beginnen de wedstrijden.

In totaal staan er drie raceweekenden op het programma voor de Boxtelaar. Zijn doel is hoog te eindigen in deze nieuwe internationale competitie. Er konden vanwege de coronamaatregelen in Europa geen wedstrijden worden gereden, maar desondanks heeft Beekmans niet stilgezeten.

De coureur heeft de afgelopen maanden volop getraind om zich voor te bereiden op de start van het Northern Talent Cup-seizoen. De Boxtelse coureur heeft veel gereden met zijn supermotard en daarnaast heeft hij als instructeur bij Race-Kids ook veel trainingsmeters gemaakt.

In de vakanties werkt Beekmans bij Wielies, een autobedrijf uit Boxtel, dat ook één van zijn sponsors is. Hij presenteert binnenkort een nieuwe hoofdsponsor, maar kan nog wel wat begunstigers gebruiken.

NORTHERN TALENT CUP

De Northern Talent Cup is een nieuwe internationale Moto3-competitie met daarin talentvolle rijders uit Noord-Europa. Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus maken de jonge coureurs voor het eerst kennis met de KTM-motoren tijdens een test op het circuit van Oschersleben. Ruim een week later start het seizoen op de Sachsenring.

Alle Northern Talent Cup-races worden verreden binnen een evenement van het Duitse IDM-kampioenschap. Een aantal dagen later zijn er ook dubbele races op de Lausitzring en eind september wordt het seizoen afgesloten op de Hockenheimring.


p De jonge Boxtelse coureur Kas Beekmans hangt in de bocht tijdens het voorgaande seizoen. Komend weekeinde is hij in Duitsland voor testritten, een week later rijdt hij zijn eerste wedstrijden. (Foto: Jan Staak).


HONKBALLERS DUCKS VEEL STERKER DAN MULO

Softbalsters trekken aan kortste eind

De vrouwen van Ducks 1 speelden zondag op eigen veld tegen Hilversum Hurricanes. De gasten bleken een maatje te groot voor de Boxtelse softballers.

In de eerste wedstrijd moesten de thuisspeelsters in het veld meteen vol aan de bak. De pitcher van Hilversum Hurricanes had er veel zin in en maakte het Ducks erg moeilijk. De Boxtelse vrouwen konden geen potten breken. De eerste partij eindigde in 0-8. De thuisploeg startte de tweede wedstrijd vol enthousiasme, maar ook nu bleek Hilversum Hurricanes een maatje te groot: 0-14.

MANNEN

De mannen van Ducks 1 konden wel een overwinning bijschrijven. Zij namen het op tegen Mulo in Helmond. De Boxtelse slagploeg had opstartproblemen: in de eerste twee innings scoorden de heren geen punten. Startend Ducks-werper Yannick Brechenmacher had in eerste instantie moeite met de controle, waardoor de thuisploeg drie punten wist te scoren.

In de vierde en vijfde inning ging het lopen bij de Boxtelaren: de slagploeg van Ducks kwam tot leven. De aanvalsmachine van de gasten produceerde toen elf punten, onder andere door belangrijke hits van Youri van Dulken en Max Denteneer. Sjors Gevers, Jeroen van Nes en Remco van Nistelrooij maakten gebruik van de diepte van het veld en sloegen flink wat punten binnen met verre ballen. Mulo ging op de knieën: de Helmonders scoorden nog maar één punt, waarna Van Nes het overnam op de heuvel en de wedstrijd uitgooide.

De Boxtelaren stonden na zeven innings met tien punten voor, met als gevolg dat de wedstrijd vroegtijdig werd beëindigd volgens de zogeheten mercy rule. Eindstand: 4-14. De beste slagman was Bram van der Horst met drie uit vier slagen.


Uitslagen zaterdag 22 augustus

Hazenkamp JH2 - Ducks JH1        4-22

Uden Red Sox PH1 - Ducks PH1        1-0


Uitslagen zaterdag 23 augustus

Orioles JS1 - Ducks JS1        15-8        

Ducks DS1 - Hilversum Hurricanes DS1        0-8

Ducks DS1 - Hilversum Hurricanes DS1        0-11

Ducks H2 - Jeka H3        4-4

Mulo - Ducks H1        4-14


Programma zaterdag 29 augustus

Ducks JS1 - Schiedam JS1        12.30

Ducks AH1 - Wizards of Boz AH1        11.00

Ducks JH1 - Kickers JH1        14.00

Ducks PH1 - GHSV PH1        10.00


Programma zondag 30 augustus

Domstad Dodgers DS1 - Ducks DS1        14.00

Domstad Dodgers DS1 - Ducks DS1        16.10

Roef! H1 - Ducks H1        12.00

Kickers H1 - Ducks H2        13.00

Ducks-catcher Nikki van Nes duikt naar de bal en maakt de tegenstander hiermee uit. (Foto: Hans Verberk).