Afbeelding
Foto: Heemkunde Boxtel

HEEMKUNDE BOXTEL EN JUMBO BRENGEN VERZAMELALBUM UIT

Historie van Boxtel in 343 plaatjes

Supermarkt Jumbo brengt in samenwerking met Heemkunde Boxtel een verzamelalbum uit. Acht weken lang kunnen klanten sparen voor een serie van 343 plaatjes die een fraai overzicht geeft van de geschiedenis van het dorp. De actie Verzamel Historisch Boxtel start woensdag 2 september.

Wie vanaf die datum de bijbehorende flyer bij de supermarkt in winkelcentrum Oosterhof inlevert, ontvangt een album. Dan kan het grote vullen beginnen. Bij iedere besteding van tien euro aan boodschappen en bij wisselende actie-artikelen krijgen klanten een set van vier plaatjes.

Heemkunde Boxtel kreeg de vraag om mee te werken aan een verzamelalbum al in december 2019. ,,Het was de bedoeling half januari plaatjes en bijbehorende verhaaltjes gereed te hebben", schrijft de vereniging in haar meest recente nieuwsbrief. Tijdens de kerstdagen maakten de bestuursleden dan ook overuren om al het werk af te krijgen. Uiteindelijk bleek alle haast overbodig, want de actie werd uitgesteld tot september.

GESCHIEDENIS

,,Boxtelaren zijn trots op hun dorp met zijn rijke en boeiende historie", aldus een woordvoerder van Jumbo Boxtel. ,,Dat geldt ook voor onze medewerkers." Zo ontstond het idee om die geschiedenis toegankelijk te maken met een spaaractie. De supermarkt riep de hulp in van Christ van Eekelen, secretaris bij Heemkunde Boxtel. Hij is goed thuis in de lokale historie en bovendien beheerder van de plaatselijke beeldbank, een digitaal archief met duizenden foto's. Handig voor het samenstellen van een historisch album.

Het boek telt vijftien onderwerpen met plaatjes en toelichting. Hierdoor leert men het nodige over het eigen dorp. Een album om te vullen en te bewaren. De actie loopt tot en met 27 oktober.

p Deze foto van de Stationsstraat komt ook voorbij. De afslag naar de huidige Van Coothstraat is zichtbaar. De villa uit 1908 staat er nog steeds. (Foto: Heemkunde Boxtel).