Afbeelding
Foto: Basman Creëert - Bas van den Biggelaar

SLOTAKKOORD VAN WEKENLANG OEFENEN

Grote voorstelling van Klein zomercircus 2020

De hele zomer hebben ze geoefend: de juffen en kinderen van de buitenschoolse opvang van Klein kindercentra. De sport- en spel-BSO gaf op de jeugdlocatie van voetbalvereniging ODC tijdens de laatste donderdag van de zomervakantie de Grote Voorstelling.

De sport- en spel-opvang is het hele jaar door open voor kinderen vanaf zeven jaar. In de zomervakantie konden ook jongere kinderen er terecht. Samen hebben zij zich beziggehouden met buitenactiviteiten en met circusspellen.

CLOWN

De kinderen kregen onderricht in acrobatiek en tips en workshops van een echte clown. Ze hebben leren koorddansen, goochelen, dieren temmen en geoefend op dans-, acrobatiek- en clownsacts. Circusartiest ben je tenslotte niet zomaar, dat vergt heel wat oefening.
Donderdag 20 augustus was het dan zover: ouders en medewerkers van Klein kindercentra kwamen één voor één binnen om te komen kijken naar de Grote Voorstelling, die zowel 's middags als 's avonds werd opgevoerd. De organisatie nam daarbij alle coronaregels in acht. Er was ruimte genoeg in en om de grote open circustent. Iedereen kon op voldoende afstand van elkaar plaatsnemen.

SPANNING

Achter de coulissen heerste vlak voor het openen van het doek bij de kinderen en juffen een verwachtingsvolle spanning. Nu moest het gaan gebeuren. De muziek startte en een spetterende voorstelling begon. Het weer zat mee en vrolijke dansnummers werden afgewisseld met spannende goochelacts en grappige clowns.

De kinderen en hun juffen waren trots op wat ze allemaal geleerd hadden en lieten dat vol overtuiging zien. Daarmee werd het een vrolijk slotakkoord van de vakantie.

Inmiddels zijn de scholen alweer begonnen en houden de artiesten zich bezig met rekenen en taal. Koorddansen is wat lastig in de klas, maar de clown uithangen, dat kan best.


q Stralend van trots vertoont deze jonge koorddanseres haar kunsten. Alles draait om het vinden van de juiste balans. Van een vangnet was geen sprake, dat maakte haar vertoning extra spannend. Het publiek kreeg een bonte variëteit aan circusacts te zien. (Foto Bas van den Biggelaar).