Duiventoren en boomgaard Groot Duijfhuis.
Duiventoren en boomgaard Groot Duijfhuis. Foto: Jeanne Zandbergen

MAXIMUM AANTAL BEZOEKERS, LOOPROUTES EN HANDGEL

Groot Duijfhuis opent veilig de deuren

Informatiepunt Het Groot Duijfhuis in Liempde is zondag 30 augustus weer geopend voor publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de voormalige stal van de monumentale boerderij aan de Hoevedreef 2.

Wie meer wil weten over de flora en fauna van het Dommeldal en over de vorige bewoners van de hoeve kan deze dag in het Duijfhuis terecht. De locatie van Brabants Landschap is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Vanwege de coronamaatregelen is er een maximum gesteld aan het aantal personen dat tegelijkertijd in de boerderij mag zijn. Ook is er een looproute aangegeven en is er desinfectiemiddel voor de handen beschikbaar. De aanwezige gastheren en -vrouwen staan geïnteresseerden zoveel mogelijk buiten te woord.

Vorig jaar werd eind augustus een fruitdag gehouden met daarnaast een tentoonstelling van verschillende appel- en perenrassen. Vanwege het coronavirus is dit evenement nu niet mogelijk.


p De fruitdag van het Groot Duijfhuis, waarbij de boomgaard centraal zou staan, kan door Covid-19 dit jaar niet doorgaan. Maar het informatiepunt is wel open voor bezoekers. (Foto: Jeanne Zandbergen).