'T GROENE WOUD HOUDT MOUNTAINBIKERIT

Liempdse fietstocht over onverharde wegen

In de landelijke omgeving van Liempde zijn voldoende onverharde wegen en paden te vinden om een mooie toertocht voor mountainbikers en veldrijders uit te zetten. Zondag 6 september houdt de Liempdse Fietsclub LTC 't Groene Woud voor de negentiende keer haar MTB-rit.

Vanaf café 't Groene Woud aan de Kasterensestraat kunnen deelnemers kiezen uit routes van 35, 50 of 65 kilometer. Deze lopen door de gemeenten Boxtel en Meierijstad en doorkruisen onder meer de Vlagheide en de Vresselse bossen.Bij 'goed fietsweer' verwacht de organisatie zo'n vijfhonderd deelnemers.

INSCHRIJVEN

Inschrijven en starten is mogelijk van 08.30 tot 10.00 uur. Bij de finish is er gelegenheid om de fietsen af te spuiten met een waterslang. De eerste renners, de fanatiekste vroege starters, worden rond 10.00 uur terug verwacht en om 13.00 uur zal het grootste deel van de deelnemers de tocht voltooid hebben.

De inschrijfkosten bedragen drie euro voor NTFU-leden en vier euro voor niet-leden. Het parcours is volledig uitgezet met pijlen en voorzien van twee pauzeplaatsen waar een hapje en een drankje te nuttigen is.

CORONAMAATREGELEN

Natuurlijk zijn de inschrijfzone en de pauzeplaatsen zodanig ingericht dat iedereen zich aan de coronamaatregelen kan houden. De organisatie verzoekt alle deelnemers de richtlijnen strikt na te volgen. Door zich online in te schrijven via www.fietssport.nl, kunnen mountanbikers snel van start.

De organisatie houdt de stand van zaken rond de coronamaatregelen in de gaten en annuleert de toertocht als deze niet meer veilig georganiseerd kan of mag worden.

Meer informatie is te vinden op de website: www.ltchetgroenewoud.nl.