MHC MEP H1-speler Igor Verboven gaat onderuit en krijgt een strafcorner.
MHC MEP H1-speler Igor Verboven gaat onderuit en krijgt een strafcorner. Foto: Hans Verberk

TOPHOCKEYTOERNOOI MEP GOEDE WARMING-UP VOOR COMPETITIE

Vaandelteams spelen fris en gedreven

Het Van Oers Weijers tophockeytoernooi dat afgelopen weekend plaatsvond op het complex van hockeyvereniging MEP, is ondanks de wisselende weersomstandigheden succesvol verlopen. De winst ging uiteindelijk naar Union bij de heren en Oss bij de vrouwen.

Voorzitter Peter Langenhuijsen van MEP hoopt dat het toernooi volgend jaar weer voortgezet kan worden. De organisatie had er alles aan gedaan om het in dit coronatijdperk door te laten gaan. De deelnemende teams uit Nijmegen, Oss, Leiden, Beuningen, Alphen, Venlo, Oosterhout, Veldhoven en Boxtel maakten er een sportief en aantrekkelijk toernooi van dat vooral was gericht op de voorbereiding van de competitie.

De mannen van MEP klopten het sterke Zwart Wit, maar verloren nipt van Oss en Union. De ploeg zit nog in de opbouwfase, maar toonde zich al bijzonder gretig en liet zien over een sterke strafcorner te beschikken.

Bijzonder details was nog dat Eric Verzijden, voorheen trainer van heren 1 en nu coach bij de uiteindelijke winnaar Union, na de finale werd benoemd tot lid van verdienste van MEP.

De vrouwen speelden twee keer gelijk, maar verloren van Beuningen. De ploeg met veel jong talent werkt in eerste instantie aan behoud in de eerste klasse.

COMPETITIESTART

Op zondag 6 september start het seizoen 2020-2021. Zowel de mannen als de vrouwen spelen thuis in sportpark Molenwijk tegen Maastricht. De wedstrijd van de dames begint om 12.45 uur, de afslag bij de mannen is om 14.45 uur.


p Igor Verboven van de mannenploeg van MEP wordt onderuit gehaald en krijgt daarvoor een strafcorner. (Foto: Hans Verberk).


BOXTELS DUO WINT HERENDUBBEL IN HOOGSTE CATEGORIE

Lokaal succes in open tennistoernooi

Het vergde wat aanpassingen, maar het open toernooi van de Boxtelse tennisvereniging De Merletten kon de afgelopen weken toch plaatsvinden. Circa vierhonderd tennissers speelden gezamenlijk 371 wedstrijden. Met plaatselijk succes, want in de hoogste categorie van het herendubbelspel wonnen Boxtelaren Jeroen van Beers en Pepijn van Hal zondag de finale van Boris Oomes en Tom van Ooij.

De organisatie haakte op ludieke wijze in op alle Covid-19-maatregelen, door dit open toernooi te presenteren als de Quarantennis edition. Publiek was welkom, maar moest zich wel aan richtlijnen houden, net als de deelnemers.

TOP HONDERD

Er werd getennist in de diverse categorieën enkel-, dubbel- en gemengd dubbel. Er waren veel Boxtelse deelnemers en ook regionale toppers actief, onder wie spelers uit de top honderd van Nederland. In de hoogste categorie bij het herenenkelspel won Boris Oomes uit Tilburg de titel. Hij was in de finale te sterk voor de uit Sint-Oedenrode afkomstige Evert Pluk.

Het centrale thema tijdens de toernooiweek was ‘Let’s Celebrate Tennis’. Het weer kunnen en mogen tennissen na de lockdown stond daarbij centraal. Toernooileider Casper von Harenberg kijkt trots terug: ,,De coronasituatie hebben we als organisatie vanaf het eerste moment heel serieus genomen. Maar in plaats van denken in beperkingen, werd er vooral gedacht in mogelijkheden. Dankzij een jong en creatief team hebben we een superevenement gedraaid met geweldige wedstrijden."

TOERNOOI

Volgende week houdt De Merletten haar clubkampioenschappen voor zeventienplussers. Het toernooi begint zondag. Zaterdag 5 september zijn de laatste wedstrijden.


p Het Boxtelse duo Jeroen van Beers (links) en Pepijn van Hal in actie. Zij werden winnaars van het Open Toernooi Merletten in de categorie Heren dubbel 2. (Foto: LTV De Merletten).


t Stijlvolle actie van Tom Viswat. Hij verloor zondag de finale in de categorie heren enkelspel 3 van Imre Salfischberger. (Foto: Hans Verberk).

Afbeelding
Afbeelding