Een feest in B-Town voor de coronacrisis. (Foto: Jongerenwerk R-Newt).
Een feest in B-Town voor de coronacrisis. (Foto: Jongerenwerk R-Newt). Foto: Jongerenwerk R-Newt

GEMEENTE KAN AFSTAND NIET WAARBORGEN

Jeugdhonk B-Town mag toch niet opnieuw open

Vlak na het ter perse gaan van Brabants Centrum van vorige week, maakte de gemeente Boxtel bekend dat jongerencentrum B-Town toch dicht moet blijven. Hoewel eerst werd gedacht dat het jeugdhuis zijn deuren weer kon openen, bleek dit volgens de meest recente richtlijnen toch niet mogelijk.

Binnen en rond het jongerencentrum aan de Baroniestraat zijn diverse tests gehouden om te kijken in hoeverre bij activiteiten de anderhalvemeterregel kon worden gewaarborgd. Jeugd van twaalf tot en met zeventien jaar mocht wel bij elkaar komen, stelde Boxtel eerst. Maar alleen zolang in het jongerencentrum de afstand kan worden gewaarborgd, liet een gemeentelijk woordvoerder een dag later weten, na de verscherping van maatregelen door de overheid op dinsdagavond. ,,De ruimtes zijn niet groot genoeg. Jeugd gaat met elkaar poolen, gamen, activiteiten ondernemen. Dat gaat niet op anderhalve meter afstand van elkaar", aldus een woordvoerder van de gemeente.

In eerste instantie zou B-Town bij wijze van proef op vrijdagavonden de deuren weer openen van 19.30 tot 22.00 uur voor jeugd onder de achttien jaar. Dit staat ook in Brabants Centrum van donderdag 20 augustus. Deze informatie is door het later genomen besluit achterhaald geraakt. Het is nog niet bekend of er een alternatief komt voor de inloopavond.

WAT KAN WEL

Yasmir Attaf, jongerenwerker bij R-Newt, reageert: ,,We vinden het jammer dat B-Town nog niet open kan. We gaan samen met de gemeente uitzoeken wat er wel kan voor onze doelgroep, zowel binnen als buiten het jongerencentrum."