Juli 1984: de tien winnaars van een ballonnenwedstrijd poseren met hun prijzen in het politiebureau aan de Markt.
Juli 1984: de tien winnaars van een ballonnenwedstrijd poseren met hun prijzen in het politiebureau aan de Markt. Foto: Piet van Oers

R-Newt introduceert vakopleiding voor jeugd

Jongerenwerkorganisatie R-Newt, onder andere actief in Boxtel, introduceert een vakopleiding voor jongerenwerkers. Manager Floor van Berkel: ,,De sociale opleidingen van nu bieden snippers van dit specifieke vakgebied aan, maar die zijn in onze ogen te summier om als jongerenwerker kwalitatief werk te kunnen leveren.”

R-Newt hoopt met de opleiding individuele jongerenwerkers een bredere basis te bieden en vaardigheden aan te reiken waarmee ze hun taken nog beter kunnen vervullen.

MODULES

De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten in vijf maanden. De verschillende modules omvatten onder meer wensen en behoeften van jongeren, maatschappelijke ontwikkelingen en verschillende methodieken. Theoretische kennis wordt omgezet naar praktische handvatten, zodat de jongerenwerker na de opleiding beter kan coachen en motiveren, talentgericht kan werken en speciale doelgroepen kan herkennen. Ook wordt stilgestaan bij het omgaan met agressie en geweld.

Bart Lonterman, trainer binnen de opleiding: ,,Ook sociaal werkers die hun kennis willen verbreden, kunnen de opleiding volgen. Daarnaast is er aandacht voor het opdoen van extra vaardigheden, voor persoonlijke ontwikkeling en leren we van elkaar. Het is tevens mogelijk om losse modules te volgen.”

Meer informatie staat op www.r-newt.nl.

Afbeelding