Rekenkamer kritisch op woonbeleid

In haar rapport over woningbouw vindt de Boxtelse rekenkamercommissie (rkc) het gemeentelijk beleid 'versnipperd en gebrekkig'.

Dit meldt Brabants Dagblad vandaag. Het rapport 'Woonbeleid Boxtel, meer organiserend vermogen gevraagd' werd deze week per abuis geplaatst op de gemeentelijke website. In principe zou dit stuk pas openbaar worden in aanloop van een raadsvergadering op 1 september waar de inhoud wordt besproken. Inmiddels is het document weer offline.

Wel is een reactie van het college van B en W nog openbaar. Daarin wordt duidelijk dat van 2016 tot en met 2019 gemiddeld 64 woningen per jaar zijn gerealiseerd. Tot en met 2024 worden vooralsnog 672 woningen gebouwd. Dit is iets meer dan de helft van de ambitie die B en W in de woonvisie uit 2016 hadden benoemd. Plannen voor zo'n vierhonderd huizen zijn nog in voorbereiding en bij 171 woningen gaat het om 'potentiƫle projecten'.

De inhoud van het rkc-rapport wordt pas later weer openbaar, het college van B en W gaf al aan de aanbevelingen in het onderzoek integraal over te nemen.