Afbeelding
Foto: Rens van den Elsen

JEUGD EEN AVOND PER WEEK WELKOM OM TE CHILLEN

Jongerencentrum B-Town weer open

Jongerencentrum B-Town zet vanaf vrijdag 28 augustus de deuren weer open. Het gaat om een avond per week. Jeugd tussen twaalf en zeventien jaar kan elkaar elke vrijdag van 19.30 tot 23.00 uur in de locatie aan de Baroniestraat ontmoeten om bij te kletsen, te gamen en te poolen.

De openstelling is voor jeugd tussen de twaalf en zeventien jaar omdat de coronaregels voor pubers onder de achttien soepeler zijn dan voor oudere jongeren. Zij hoeven bijvoorbeeld geen anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Maatregelen

De opening op vrijdag is in eerste instantie een pilot. Als deze periode goed verloopt, is het mogelijk dat het centrum vaker in de week open gaat. Tijdens openingstijden worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen.

,,Jongeren hoeven zich niet van tevoren aan te melden, maar moeten wel bij binnenkomst hun gegevens achterlaten’’, vertelt jongerenwerker Bas Hermans. Mochten er eventueel coronabesmettingen geconstateerd worden, dan worden bezoekers door middel van de aanmeldlijst snel geïnformeerd. Verder staat er bij binnenkomst desinfecterende gel en zijn er looproutes in het gebouw gemaakt.

Activiteiten ODC

Hermans is blij dat B-Town weer bezoekers kan ontvangen: ,,Tijdens de zomervakantie hebben we, in samenwerking met R-Newt en Buurtsport Boxtel, activiteiten op het terrein van ODC georganiseerd. Mede hierdoor hebben veel Boxtelse jongeren een mooie zomer gehad. We zijn iedereen dankbaar die dit mogelijk heeft gemaakt. Maar het is ook fijn om de jeugd weer op de vertrouwde plek binnen te zien komen. Ook al is het in het begin maar één keer per week.”

t Jongerenwerkers Denny Janssen (links) en Yasmir Attaf zijn blij dat het jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat na de coronasluiting weer open kan. (Foto: Rens van den Elsen, 2018).